Tar livet av mobilen med dødspille

Tar livet av mobilen med dødspille

Norskutviklet teknologi skal beskytte sensitive dokumenter, e-post og private bilder på telefoner som blir mistet eller frastjålet.

Ved å sende en "KillPill" vil frastjålne eller mistede mobiltelefoner av typen smarttelefoner effektivt blokkeres mot bruk og misbruk.

Behovet for sikring er stort ettersom rundt 10 prosent av alle nysolgte mobiltelefoner er smartphones som med tiden ofte blir er breddfulle med sensitive e-post, dokumenter, adressedata, bilder, video og lydopptak, ifølge en pressemelding.

Flere hundretusen nordmenn vandrer allerede rundt med bedriftshemmeligheter og andre sensitive data i lomma i slik mobiltelefoner som er lette å miste og attraktive å stjele.

LES OGSÅ: Supertelefon fra HTC

- Vi har alle sett hvordan bilder fra mistede eller stjålne mobiltelefoner raskt og effektivt publiseres i media. Mindre kritisk er det ikke om bedrifters største hemmeligheter massedistribueres via e-post eller misbrukes på annen måte. Ved hjelp av KillPill kan den tapte telefonen effektivt settes ut av spill fra en hvilken som helst annen smarttelefon eller Pc med internett-tilkobling, sier administrerende direktør Marit Ursin i SmartPhones Telecom AS som utvikler og leverer løsningen.

- KillPill er en verdiøkende tjeneste som sluttbrukere, forhandlere, produsenter og operatører vil ha stor glede av, sier forretningsutvikler Øyvind Lundbakk Pedersen i Dangaard Telecom Norway.

Prisen for ett års KillPill-abonnement er 149 kroner (inkl. mva.). KillPill-abonnementer vil også bli distribuert av Dangaard Telecom AS som i 2007 vil sende godt over 100.000 smarttelefoner ut i markedet.

KillPill er primært et tilbud for alle privatpersoner, og kan enkelt bestilles via internett på www.killpill.no . SmartPhones Telecom har utviklet en egen tjeneste for bedriftsmarkedet.

Les om:

Mobil Sikkerhet