PUSTER SAMSUNG I NAKKEN: Huawei koster forbi Apple og blir verdens nest største mobilleverandør. (Illustrasjonsfoto: Huawei pressefoto)

PUSTER SAMSUNG I NAKKEN: Huawei koster forbi Apple og blir verdens nest største mobilleverandør. (Illustrasjonsfoto: Huawei pressefoto)

Huawei går forbi Apple

Apple klarte aldri å nå toppen. Nå er selskapet forbigått av Huawei i globalt telefonsalg.

En av seks mobiltelefoner leveres nå av den kinesiske giganten. Dermed skyver de Apple, den evige nummer to, ned til en tredjeplass med 11 prosent markedsandel.

Det er tall fra IDC, IHS og Strategy Analytics som viser dette.

Vokste 41 prosent

I andre kvartal i år solgte Huawei 41 prosent flere telefoner enn samme kvartal i fjor.

– Huawei skifter over til smarttelefoner med mer funksjoner til en høyere pris. For eksempel er deres nyeste premium-telefon verdens første toppmodell med tre kameraobjektiver, sier Gerrit Schneemann i IHS til Reuters.

Populær i nye markeder

Veksten kommer til tross for problemer med markedet i USA, men veksten i de asiatiske markedene generelt og Kina spesielt kompenserer. Huawei klarte en 27 prosent vekst i hjemmemarkedet målt mot fjoråret.

I Norge er Huawei jevnlig inne på topp ti av telefoner som selges.

Samsung troner fortsatt på toppen som verdens største mobiltelefonleverandør med 20 prosent markedsandel. Det har de gjort i seks år. Den gang var det Nokia som måtte gi fra seg topplassen til koreanerne.

Les om:

Mobil