KLAR FOR NORGE: Huawei har lansert Honor 8 på det nordiske markedet. (Foto: Huawei)

KLAR FOR NORGE: Huawei har lansert Honor 8 på det nordiske markedet. (Foto: Huawei)

Huawei-mobil klar for Norge

Huawei har nå lansert mobilen Honor 8 på det norske markedet. Selskapet kaller den en flaggskip-modell, men det er den egentlig ikke.

Med en veiledende utsalgspris på 4.490 kroner er den nye mobilen fra Huawei rimeligere enn Huawei P9, som ble lansert i vår og som anses for å være selskapets toppmodell.

På lanseringstidspunktet var veiledende pris på Huawei P9 oppgitt til 5.495 kroner. Hos Prisjakt.no finner vi den nå til en pris som fortsatt ligger et par hundre kroner over veiledende pris på den nye Honor 8, så da er det nok fortsatt P9 som er flaggskipet.

Naturligvis er også storebror Huawei P9 Plus med i kampen om flaggskipsstatusen. Den har 5,5-tommers skjerm og dobbelt så mye lagringsplass som den vanlige P9, 64 gigabyte. Veiledende pris ved lanseringen var 6.995 kroner. Ifølge Prisjakt.no er butikkprisen nå sunket til snaut 6.300 kroner.

Honor 8 er med andre ord ikke flaggskipsmodellen fra Huawei. Men med denne mobilen kjører selskapet videre på sin linje med å tilby omtrent samme funksjonalitet som premiummodellene i mobilmarkedet til lavere pris.

Den nye mobilen har samme skjermstørrelse som P9, altså 5,2 tommer.

Ikke Leica?

Da Huawei lanserte P9-modellene i vår, gjorde det kinesiske selskapet et stort poeng ut av at kameraløsningen i disse mobilene var utviklet i samarbeid med den tyske kameraprodusenten Leica.

Nye Huawei Honor 8 ser ut til å ha arvet mye fra denne løsningen, men det er ingen Leica-logo på den nye mobilen, og pressemeldingen fra Huawei Norge inneholder heller ingen referanser til Leica.

Det nærmeste man kommer, er følgende formulering: «I fotsporene til andre modeller fra Huawei har Honor 8 fått «dual kamera» med RGB og monochrome-sensor på baksiden.»

Det betyr at denne modellen også har dobbeltkamera-løsningen som Huawei lanserte med P9-modellene, det vil si et kamera som tar opp fargebilder – eller video – og et annet som tar opp sort/hvitt-bilde av det samme motivet. Resultatet skal bli høyere bildekvalitet og redusert bildestøy. Oppløsningen er som hos PC-modellene: 12 megapiksler.

For den digitale generasjonen

Huawei markedsfører Honor 8 særlig mot yngre mobilbrukere, som Huawei betegner som «den digitale generasjonen». Huawei hevder at i tillegg til den slanke designen er det ikke minst kjapp håndtering av mobilens funksjoner som er viktig for disse målgruppene.

Huawei Honor 8 har fått noe som Huawei kaller en «Smart Key»-funksjon, som skal legge til rettere for raskere håndtering av mobil-appene. Med denne funksjonen skal man kunne åpne apper bare ved hjelp av en enkel fingerberøring.

I tillegg skal fingeravtrykkleseren være rask, med reaksjonstid på mindre enn 0,4 sekunder. Dermed skal det ta minimalt med tid å få aktivert mobilen igjen etter at den er gått i dvale.

Huawei hevder dessuten at ladetiden er kort. I løpet av 30 minutter vil telefonen lades opp fra 0 til 47 prosent. I tillegg får man to timer taletid eller seks timer musikkavspillingstid ved å lade telefonen i bare 10 minutter, ifølge Huawei Norge.

Tekniske data

Det innebygde lagringsminnet i nye Huawei Honor 8 er som på P9, altså 32 gigabyte, som kan økes til 64 eller 128 GB.

Prosessoren er en Kirin 950 octa-core-prosessor, produsert av HiSilicon, en stor kinesisk brikkeprodusent eid av Huawei.

Internminnet er på 4 GB, og batterikapasiteten er på 3.000 milliamperetimer.

Frontkameraet, altså det man bruker til selfies, er på åtte megapiksler.

Les om: