MOBILBETALING: Ruters mobilapp kan fakturere billettkjøp på mobilregningen etter ny avtale med Strex. (Illustrasjonsfoto: Strex)

MOBILBETALING: Ruters mobilapp kan fakturere billettkjøp på mobilregningen etter ny avtale med Strex. (Illustrasjonsfoto: Strex)

Ruter velger mobilbetaling fra Strex

Betaling i reiseapplikasjonen Ruterbillett kan snart belastes mobilfakturaen.

I gjennomsnitt gjennomføres det rundt 1,7 millioner transaksjoner i måneden via Ruters digitale kollektivbillett Ruterbillett. Kollektivselskapet forventer å selge billetter for omlag 1,5 milliarder kroner i 2016. Da er det viktig at kjøp kan gjennomføres så raskt og enkelt som mulig.

Ruter har nå valgt Strex som betalingsalternativ i Ruterbillett. Det betyr at reisende snart kan betale kollektivreisen via mobilregningen sin.

- Kjøp av billett skal være enkelt og effektivt, og vi er derfor glade for å kunne tilby Strex som en av flere nye betalingsløsninger, sier Christian Fjær, ansvarlig for nye salgskanaler og betalingsløsninger i Ruter i en melding.

Strex (eid av Telenor og Telia) har fra før en betalingstjeneste via SMS, men det er løsningen Direct Payment som skal implementeres i Ruterbillett. Løsningen skiller seg ut fra konkurrenter som Mcash, Vipps og Applepay ved at løsningen kan brukes uten at kunden er nødt til å registrere bank- eller kortinformasjon.

- For Ruter og andre brukersteder betyr det en betalingsløsning som er enklere å implementere, mens det for forbrukerne betyr enda enklere betaling som belastes mobilfakturaen, sier daglig leder Hege Kosberg i Strex.

Foruten Ruter er Strex-løsningen allerede på plass hos flere andre kollektivselskaper, som Skyss i Hordaland, ATB i Sør-Trøndelag og Kolombus i Rogaland. Selskapet håndterer rundt 300.000 transaksjoner fra kollektivtransport hver måned.

Strex som betalingsløsning i Ruterbillett skal være klart fra tredje kvartal 2016.

mobilbetaling