Mobilbransjen klar for wlan-revolusjon

På 3Com World Congress i Hong Kong er det stor interesse for kombinasjonen av tradisjonell mobilteknologi og WLAN.

Det dukker stadig opp mobiltelefoner med integrert WLAN. De produsentene som ikke allerede er ute med slike modeller arbeider nå med å få produktene klare.

 

På 3Com World Congress i Hong Kong er interessen for denne kombinasjonen stor. Sjefen for det amerikanske mobiltelefonselskapet Qualcomm, Paul Jacobs, sier i et intervju med vårt svenske søstermagasin Nätverk & Kommunikation at han ser en tydelig fremtid for mobiltelefoner som selv leter opp det raskeste eller rimeligste nettet å kommunisere med.

 

Billigere i bruk 

 

Teknologien betyr at både bedrifter og konsumenter kan spare penger ved at både telefoni og dataoverføring mer og mer flyttes fra kostbare mobilnetttil lokale, trådløse nettverk.

 

Også de som leverer infrastruktur er meget fornøyd med utviklingen. Kanadiske Nortel tester nå systemer som kan håndtere både tradisjonell mobiltelefoni og wlan-trafikk samt overlappe mellom de to teknologiene.

 

Enkelte mobiloperatører er også tidlig ute med å støtte opp om wlan. USAs tredje største mobiltelefonselskap planlegger å introdusere en slik hybridtjeneste allerede i løpet av 2006.