4G-nettbrett til Norge i høst

4G-nettbrett til Norge i høst

Samsung med Galaxy Tab for nordisk LTE. Netcom er positive.

Samsung har lansert et nytt nettbrettet med Android versjon 3, Honeycomb. Galaxy Tab 8.9 er klargjort for å bruke LTE 4G-mobilnett som et av flere nett som støttes.

Som en del av lanseringen antyder selskapet at Norden vil være høyt oppe på lista over regioner som får en Galaxy Tab tilpasset LTE-frekvensene her nord, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Langt eller bredt

Det er snakk om et helt nytt brett i Galaxy Tab-serien, med 8,9-tommers skjerm, omtrent på størrelse med et A5-ark. Modellen har dobbeltkjerneprosessor og skal også være 0,2 centimeter tynnere enn nylig lanserte Ipad2.

LTE (Long Term Evolution)-mobilnett har forskjellige frekvenser fra region til region i verden. Derfor kan ikke LTE-enheter nødvendigvis brukes i alle land uten tilpasninger. I Norden er foreløpig LTE tilgjengelig i 2,6 gigahertz-frekvensen. I Sverige er også 800 megahertz-frekvensen delt ut. Forskjellen i praksis er at kapasiteten er best med 2,6 gigahertz, mens 800 megahertz har større rekkevidde og er mindre følsom for hindringer for radiosignalet.

En nordisk variant av Galaxy Tab 8.9 vil være klar i løpet av høsten. De vil kunne komme til å konkurrere med ZTE, som under World Mobile Congress i Barcelona annonserte at de ville komme med nettbrett i 2,6 gigahertz-området i høst. De gikk ikke i detalj om hvilke regioner som ville bli få disse enhetene først.

Netcom positive

Netcom er foreløpig de eneste med 4G-nett i Norge.

- Vi er positive til alle nye enheter som gjør det mulig å bruke 4G-nettverket. Hva vi konkret kommer til å gjøre med dette produktet, får vil komme tilbake til når produktet er klart for Norge, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom.

Foreløpig er det annonsert 98 enheter med støtte for LTE, ifølge industriorganisasjonen GSA (Global mobile Suppliers Association).

Mobile Enheter