Accenture overtar Symbian fra Nokia

Accenture overtar Symbian fra Nokia

Nokia skal spare en milliard euro, og overfører 3.000 ansatte til konsulentkjempen.

Få er overrasket over at Symbian skilles ut av Nokia. Tempo og valg av partner overrasker nok mer.

Planen er at Accenture skal ta over Symbian-programvaren. Med på kjøpet er 3.000 Nokia-ansatte og en avtale om at Accenture skal levere smarttelefontjenester til Nokia, skriver selskapet i en pressemelding.

Etter en ganske vellykket informasjonsrunde i februar var det åpenbart at dagene for Symbian som sentralt operativsystem for Nokia var over. Kulmineringen kom med annonsering av samarbeidet med Microsoft og deres Windows Phone 7 smarttelefon-os.

Les mer: - Nokia vil redde Windows Phone

Nokia garanterte for at investeringene mange kunder hadde i deres Symbian-telefoner ikke skulle være bortkastet. Det betyr nødvendigvis ikke at de skulle stå for videre støtte selv. Konsulentselskapet Accenture får et nytt bein å stå på når de nå får tilgang til kundene av verdens mest solgte mobiltelefon-os gjennom mange år fram til i fjor.

Fra Symbian til Windows Phone

Detaljene om avtalen er at Accenture skal levere programvareutvikling og støttetjenester for Symbian-miljøet i starten. Basisen er tre tusen ansatte i Kina, India, Europa og USA, som overføres i løpet av dette året. Etter hvert skal Nokia og Accenture samarbeide om opplæring og omstilling av ansatte.

Målet er at Accenture etter hvert skal kunne levere mobil programvare, drifts- og forretningsstøtte for Windows Phone-plattformen til Nokia og deres partnere.

Les mer: Vil ha Nokia-telefon med WP7 i år

- Mobilitet er en del av kjernevirksomheten til Accenture. Denne samarbeidsavtalen med Nokia gir oss gode muligheter for å utvikle mobile forretningsløsninger for et bredt felt av virksomheter, sier Marty Cole, som leder selskapets avdeling for kommunikasjon og teknologi.

Accenture har allerede hånda i Symbian-krukka. I 2009 kjøpte selskapet enheten Nokia hadde for profesjonelle tjenester rettet mot mobiltelefonprodusenter og tjenesteleverandører som bruker Symbian. Det er rundt denne enheten Accenture har bygget sin virksomhet rundt mobil tjenesteutvikling.

Les mer: Android knuser Nokia og Apple

Ut med 7.000 ansatte

Nokia annonserte også at de avslutter utviklervirksomheten de har hatt i Danmark. Selskapet oppgir at dette er et ledd i et innsparingsprogram der de skal spare en milliard euro, nesten åtte milliarder kroner, innen 2013, regnet fra 2010. Dette vil ramme 950 ansatte i utviklingsavdelingen Nokia har i København. Denne skal legges ned innen utgangen av 2012. Nokia beholder salgs- og markedsføringsorganisasjonen i Danmark, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Les mer: Mobilutviklere raser mot Nokia

I tillegg til å kutte staben med å kutte ut Symbian og utvikling i Danmark, skal 3.100 andre Nokia-ansatte i Danmark, Finland og Storbritannia måtte se seg om etter nye jobber innen utgangen av 2012.

Les mer: Derfor vil ikke Nokia ha Android

Mobile Enheter