Android 4 som åpen kildekode

Android 4 som åpen kildekode

I natt ble kildekoden til Ice Cream Sandwich erklært åpnet.

- Hei. Vi har akkurat sluppet en slump kode vi mener denne gruppen kan være interessert i, skriver Jean Baptiste Queru i Google-gruppen Android Building.

Han er en fransk programvareingeniør involvert i Android og åpen kildekode hos Google. Koden han i natt erklærte frigitt, er kilden til Andriod 4, Ice Cream Sandwich, som nå er lagt ut på Googles åpen kildekode-servere.

- Og sånn er det!, sier Queru.

Nexus

Han advarer mot at det kan ta litt tid å laste ned fordi det er mange som er interessert i å laste ned koden.

- Strengt tatt er dette kildekoden til versjon 4.0.1 av Android, den spesifikke versjonen som vil sendes med på Galaxy Nexus, sier programvareingeniøren. Nexus er den første Android 4.0-enheten, som ifølge ryktene skal slippes mot slutten av denne måneden.

Du kan laste ned Android 4.0.1 ved å følge instruksjonene her.

- Blås i Honeycomb

I kildetreet vil du finne versjonen ”full_magruro” som kan brukes til å bygge et image til Galaxy Nexus, byggekonfigurasjoner til andre enheter vil komme senere, lover Qeru.

- Dessverre har vi ikke våre Gerrit koderevisjonsservere tilbake på nett. Det er dog vår fremste prioritet og vi håper den er tilbake på nett snart, sier han.

Dette kodeslippet inkluderer det fulle historietreet til Android-kildekoden som også inkluderer Honeycomb, men siden den versjonen var delvis ukomplett håper Queru alle heller retter øynene sine mot iskrem-sandwichen.

Teksten fra Queru ble publisert i går klokka 23:59.

Mobile Enheter