App-suksess for DVD-Jon

App-suksess for DVD-Jon

Jon Lech Johansen har stor suksess med applikasjonen Doubletwist på Android.

Det er nesten ti år siden Jon Lech Johansen prydet overskriftene da han ble kjent som "dvd-Jon" etter å ha utviklet det grafiske grensesnittet til programmet DeCSS som gjør det mulig å omgå kopisperren på dvd-filmer.

I 2008 var Johansen med på å starte selskapet Doubletwist Ventures i San Fransisco. Selskapet utvikler en applikasjon med samme navn som skal gjøre det lettere å dele musikk, video og bilder på tvers av systemer og forskjellige medieavspillere.

Android suksess med Airsync

Applikasjonen har blitt en suksess, spesielt på Android, skriver digi.no. I februar rundet Doubletwist en million brukere på Android-baserte nettbrett og smarttelefoner. Applikasjonen er nylig oppgradert med Doubletwists Airsync, som tillater trådløs automatisk synkronisering mellom Android-enheter og pc.

Monique Farantzos, administrerende direktør i Doubletwist, oppgir Airsync som en av årsakene til suksessen til applikasjonen, i følge TechCrunch.

Meego, WP7, Webos

Farantzos sier også at Doubletwist nylig har lisensiert Airsync for Meego, og at de ser på muligheter for å utvide til flere mobile plattformer som Meego, Windows Phone og kanskje Webos.

Mobile Enheter