Apple beskyldes for rettsjuks

Apple beskyldes for rettsjuks

For andre gang på ei uke skal Apple ha blitt tatt i å jukse med bevis i retten.

En rettssak om Samsung skal få lov til å selge sine Galaxy S-smarttelefoner i konkurranse med Apple-telefonen i Nederland, utsettes for kritikk av grunnlagsdokumentasjon. Bevisene skal være feilaktige framstillinger, melder nyhetstjenesten til Computerworld fra Nederland.

Dette er andre gang på ei uke at Apple beskyldes for juks. I en rettssak om salg av Samsung Tab i konkurranse med nettbrettet til Apple skal bildegrunnlaget være manipulert til at likheten mellom produktene er mer det at de er av samme produkttype.

Les mer: Apple taper andre Galaxy-runde

Sammenligner med gammel modell

Rettsaken i Nederland er basert på at Apple mener Galaxy S er for lik den to år gamle 3GS-modellen til Apple. Også her skal bildegrunnlaget blitt manipulert slik at Galaxy-en ser ut som en Apple-smarttelefon. Dette er gjort gjennom å forminske Samsung-modellen.

- Det er overraskende at det for andre gang på rad avsløres at bildedokumentasjonen som sammenligner Samsung med Apple er feilaktig. Dette er upassende og vil underminere troverdigheten og tilliten til Apple både innenfor og utenfor rettssaken, sier Mark Krul som er advokat i firmaet Wise Men, med it og intellektuelle rettigheter som spesialfelt.

- Det er i Apple sin egen interesse å forklare seg om disse beskyldningene hvis de vil unngå bli stemplet for juksemakere.

Forbud mot viktig konkurrent i hele EU

Rettssakene handler om både likheter i design og bruk av patenter uten lov eller lisens fra motparten. I Nederland er målet å forby salg av Galaxy S i første omgang, men målet skal være at salgsforbudet skal gjelde hele EU. Det skal også inkludere et like vidtgående forbud mot Samsung Tab. Forbudet skal også inneholde et krav om retur av alle enheter som er sendt ut for salg. Om Apple får medhold, vil salgsforbudet tre i kraft i oktober.

Les mer: Apple til sak mot Samsung

Hverken Apple eller Samsung eller deres advokater vil kommentere noe som vedrører en pågående rettssak.

Les om:

Mobile Enheter