Apple eier smartphone-markedet

Apple eier smartphone-markedet

4 av 10 smartphones er en iPhone.

I en undersøkelse gjort av firmaet AdMob har Apple overtatt førsteplassen i smartphone-markedet, og kaster dermed Nokia av tronen. Undersøkelsen tar for seg smartphone-operativsystemer, og der har Apples iPhone OS nå 40 prosent markedsandel, mens Nokias Symbian har 34 prosent. Deretter er det et hopp ned til RIMs 8 prosent, Android med 7 prosent, webOS med 4 prosent, Windows Mobile OS med 4 prosent og utfasede Palm OS med én prosent.

Apple opp, Nokia ned

Tallene baserer seg på tilrettelagt reklame som serveres over til smarttelefoner. Med andre ord favoriseres brukere av nettet i undersøkelsen. Men AdMob sier likevel at granskningene deres viser trender. Og trenden er klar: Apple seiler oppover og Nokia sakker akterut tilsvarende (Nokia ser ut til å gå helt bort fra Symbian i smartmobilene sine).

OS

Videre skal det sies at statistikken tar for seg tall for operativsystemet til disse telefonene. Med andre ord vil både de ulike iPhone-modellene samt iPod touch-enhetene, som alle benytter iPhone OS-et, komme opp som positiver. Og, som nevnt over, dette baserer seg i prinsippet på nettbruk, og man vet erfaringmessig at RIMs BlackBerry-telefoner er meget populære i USA for e-post men ikke nødvendigvis nettbruk.

Vestlige markeder

Markedsandelen på fire tideler for iPhone baserer seg på globale tall. I USA har iPhone OS-et faktisk over 50 prosent markedsandel. Og i det vestlige Europa er faktisk to av tre smartmobiler en iPhone, skal vi tro AdMob. Apple gjør det generelt godt i alle verdensdeler unntatt Asia og Afrika (det er først nå snart at Apple har gjort inntog i det kinesiske markedet). Apple er forøvrig ikke representert i mer enn 88 land på verdensbasis.

Via CNN Money.

Les om:

Mobile Enheter