Apple kan åpne Iphone

Apple kan åpne Iphone

Apple antyder en ny forretningsmodell for Iphone. Operatørlåsen kan stå for fall.

Under Morgan Stanleys teknologikonferanse i USA denne uken talte Apples finansdirektør Peter Oppenheimer til forsamlingen på en videokonferanse. Han skulle snakke om selskapet ambisjoner for mer forretningsmessig bruk av Iphone i bedriftene. Det mest interessante var imidlertid det han sa om selskapets forretningsmodell, hvor Apple samarbeider med teleselskapene og får en bit av omsetningen Iphone-kundene genererer gjennom bruk. Denne modellen fungerer imidlertid ikke like godt i alle markeder.

- Vi har fått en god start, men vi lærer og har ikke giftet oss med en spesiell modell for å komme oss ut i markedet. Vårt hovedmål er å få opp volumet og ta markedsandeler, sa han under videokonferansen ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Iphone låses igjen i Tyskland

I år vil Apple, ifølge Openheimer, lansere Iphone i flere nye europeiske land og gå inn på det asiatiske markedet.

Selskapet solgte hele fire millioner mobiltelefoner i løpet av de første 200 dagene de var på markedet. Brukerne av disse telefonene er spredt over hele verden, også i land hvor Apple ikke selger telefoner. Openheimer mener dette indikerer en høy etterspørsel etter Iphone.

Selv om Apple har låst telefonen opp mot utvalgte teleoperatører og deres nett, har brukerne funnet løsninger for å løse den opp slik at den brukes i et mobilnett brukerne selv velger.

- Vi tror dette er utbredt, men det er vanskelig å tallfeste nøyaktig. Men vi tolker dette som en positiv indikator på den fremtidige etterspørselen etter iPhone, sa Apples finansdirektør.

LES OGSÅ: Iphone-knockout på Motorola og Microsoft

Peter Oppenheimer og Apple antyder også at Iphone vil bli mer egnet for profesjonelle brukere.

- Vi mener Iphone egner seg for alle deler av markedet, også for bedrifter, sa Oppenheimer.

Apple arrangerer senere i dag en sammenkomst for utviklere i USA, hvor de vil snakke om veien videre for applikasjoner på Iphone, inkludert en programutviklingspakke. Utviklingspakken vil gjøre det mulig for tredjepartsleverandører å lage applikasjoner på mobiltelefonen. Dette er nye toner fra Apple som siden lanseringeren av Iphone i fjor har holdt eksterne utviklere ute.

Les om:

Mobile Enheter