- Apple lanserer Ipad neste år

- Apple lanserer Ipad neste år

En tavle-pc fra Apple dukker opp i 2010, spår IDC-analytiker.

IDCs analytiker Frank Gens har sett på hvilke teknologiske krumspring vi kan vente oss til neste år.

Først og fremst mener han vi vil se en massiv flytting av nettsurfing over fra datamaskinen til mobiltelefonen. Takket være produkter som Iphone, HTC og Blackberry kommer en milliard mobiltelefoner til å være koblet opp mot internett i 2010.

Som en konsekvens av dette vil programvareutviklere gi oss mange nye applikasjoner til mobilene fremover. Og Frank Gens mener Apples App store vil komme opp i 300.000 mer eller mindre nyttige programmer ved neste årsskifte, en tredobling i forhold til i dag. Når det gjelder Googles Android Market, vil antallet applikasjoner trolig være minst fem ganger så høyt som dagens 15.000.

IDC-analytikeren tror også Apples surfefjøl med trykkfølsom skjerm dukker opp til neste år. IDC kaller den "Ipad" og analyseselskapet tror den vil se ut som en forvokst Ipod Touch med åtte til ti tommer stor skjerm.

Gens tror også at Microsoft kommer til å slippe et lignende produkt på markedet. Enhetene vil egne seg best for surfing på internett og til å lese epost, men Gens tror surfefjølene også vil bli brukt til spill og til å se filmer.

For mer om IDCs prognoser for 2010 kan du besøke Philip Elmer-DeWitts blogg hos CNN Money.

Mobile Enheter