Apple risikerer salgsforbud i Tyskland

Apple risikerer salgsforbud i Tyskland

En tysk domsstol har bestemt at Apple krenker et patent fra Motorola.

Motorola har gått av med en viktig seier i den pågående patentstriden mot Apple.

En regional domsstol i Mannheim har bestemt at iPhone og iPad 3G bryter mot et europeisk patent som tilhører Motorola Mobility, melder Macworlds nyhetstjeneste. Patentet dreier seg om teknologi knyttet opp mot GPRS, en radiokommunikasjons-standard.

Anker dommen

Som en følge av den tyske domsstolens beslutning risikerer Apple å få forbud mot å selge iPhone og 3G-kompatible iPad-modeller i Tyskland. Apple vil ikke kommentere saken overfor Macworlds nyhetstjeneste, men sier til All Things D at selskapet har planer om å anke dommen umiddelbart.

Ifølge Macworlds nyhetstjeneste har Motorola forhandlet med Apple om lisensiering av det gjeldende GPRS-patentet siden 2007. Apple har tilbudt seg å betale lisens til Motorola, men partene har ikke kommet til en enighet om vilkårene, ifølge danske Computerworld.

I august la Google inn et bud på 12,5 milliarder dollar for Motorola Mobility. En av de viktigste grunnene til oppkjøpet for Google var å komme i besittelse av Motorolas mange patenter.

- Kjøpet av Motorola øker konkurransen ved å forsterke Googles patentportefølje, noe som bedre lar oss beskytte Android fra anti-konkurransetrusler fra Microsoft, Apple og andre selskaper, sa Google-sjef Larry Page tidligere i år.

Mobile Enheter