Apple slåss for enda mindre simkort

Apple slåss for enda mindre simkort

Vil ha EU-godkjenning av nano-simkort, men konkurrentene kjemper i mot.

To år etter at Apple begynte å bruke mikro-simkort i iPhone, ønsker selskapet å gå over til et enda mindre format.

Nano-simkortet, dersom det blir standardisert, vil frigjøre plass for ekstra minne og større batterier, noe som igjen vil bidra til at produsenter kan lage tynnere enheter.

I størrelse er nano-sim rundt 15 prosent tynnere og cirka en tredjedel så stort som mikro-sim. Nano-simkortet er rundt 60 prosent mindre enn tradisjonelle simkort, som fremdeles brukes i flesteparten av dagens telefoner.

I neste uke skal det europeiske standardiseringsinstituttet ETSI stemme ja eller nei til det nye kortformatet, som Apple foreslo som ny standard våren for ett år siden. De fleste europeiske operatører stiller seg positive til Apples forslag, men selskap som Google (som har kjøpt Motorola Mobility), RIM og Nokia er skeptiske.

De nye simkortene skal produseres av tyske Giesecke & Devrient, altså samme selskap som produserte de aller første simkortene i 1991, ifølge Computer Sweden. Selv om telefonprodusentene vil måtte lisensiere til det tyske selskapet, er frykten at Apple vil prøve å kreve eierskap på patentet. Ifølge rapporter vil andre telefonprodusenter også måtte redesigne sine produkter for å tilpasse den nye standarden, skriver Computer Business Review.

Nokia har kommet med sitt eget forslag overfor ETSI som de ifølge Financial Times (krever innlogging) hevder har "vesentlig tekniske fordeler". Det gjenstår å se hvilket av de to forslagene som vinner frem. Neste ukes avstemning skulle ha funnet sted i slutten av 2011, men ble utsatt til mars i år, sier en talsmann for Giesecke & Devrient til Macworlds nyhetstjeneste.

Mobile Enheter