Apple tjener mindre på Ipad 3

Apple tjener mindre på Ipad 3

Apple tjener mindre på hver nye Ipad med hver generasjon, viser obduksjon av enheten.

Apple er blant verdens lønnsomme selskaper, med en omsetning på 81 millioner dollar og en inntjening på 33 milliarder dollar i 2011. Selskapet tjener imidlertid mindre på siste generasjons Ipad enn de gjorde på Ipad 2.

Det viser en undersøkelse gjennomført av IHS Isuppli, som har plukket fra hverandre den siste generasjons Ipaden. Ifølge Isuppli tjener selskapet mindre på hver solgte Ipad sammenliknet med Iphone.

Dyrere komponenter

I sin rapport konkluderer Isuppli med at alle Ipad-komponentene har blitt dyrere.

Den tredje Ipad-en kommer i flere versjoner, men har samme prisnivå som forrige generasjons produkter, og alle de nye versjonene er aggressivt priset.

En sistegenerasjons Ipad med 32 gigabyte minne og 3G-modem har en utsalgspris på 729 dollar. Ifølge Isuppli er prislappen for å produsere disse enhetene på 364,35 dollar - ni prosent mer enn de 335 dollarende det kostet å produsere Ipad 2 for et år siden.

En tilsvarende versjon av Apples førstegenerasjons Ipad kostet til sammenlikning rundt 276 dollar å produsere i 2010, ifølge analysebyrået.

Skjermen bidrar mest

Det er skjermen i den siste generasjonen Ipad, som har har fire ganger så mange piksler som skjermen i forrige generasjons Ipad, som bidrar mest til de økte materiellkostnadene.

Isuppli anslår at skjermen koster Apple til sammen 87 dollar, pluss 40 dollar for det berøringsfølsomme laget.

Det større batteriet som kreves for å drive den, bidrar også til å øke kostnadsnivået. Det nye Ipad-batteriet har 70 prosent mer batterikapasitet, men all den ekstra kraften brukes til skjermen.

I tillegg kommer støtte for 4G LTE, som så langt bare omfatter Ipader solgt i USA og Canada. Isupplis estimat omfatter imidlertid ikk emballering og kostnader knyttet til design, markedsføring og programvare.

Mobile Enheter