Apple varsler ny Iphone i juni

Apple varsler ny Iphone i juni

Utviklerkonferanse som starter 7. juni avduker trolig neste Iphone.

Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) vil holdes i San Fransisco og vare fra 7. til 11. juni, ifølge konferansens nettside som gikk på lufta i går. Det er akkurat samme uke som måneden som i fjor, og da ble Iphone 3GS lansert.

Analytiker i selskapet Technology Business Research, Ezra Gottheil, bemerker at Apple på de utviklerkonferansene to år på rad har lansert en Iphone, og har tror derfor det samme vil skje i år også.

- Det er viktig av én grunn: Å vise utviklerne hva den kan gjøre, sier han.

I salg i juli?

Men det blir i så fall neppe sjokkstemning i salen, da Iphone 4G allerede er ”avslørt” etter at en Apple-ingeniør angivelig glemte den etter en fuktig kveld på byen. Mannen som fant den, solgte den til dingsenettstedet Gizmodo.com, som kjørte på med bilder og analyse av telefonen.

Computerworlds nyhetstjeneste påpeker at om Apple følger samme sendeskjema som i fjor, vil telefonen avdukes fredag 11. juni. Når det gjelder tidspunket telefonen kommer i salg, vil det skje 18. juli, om samme tidsskjema som i fjor benyttes.

Mye OS 4

Det som er på det rene, er at konferansen uansett vil proppes full med informasjon om neste operativsystem for Iphone.

- Årets WWDC vil tilby dybdesesjoner og praksisarbeid i laboratorium der man kan lære mer om Iphone OS 4. WWDC byr på unike muligheter for utviklere til å jobbe side om side med Apple-ingeniører og interaksjonsdesignere for å gjøre sine Iphone- og Ipad-applikasjoner enda bedre, sier Scott Forstall, Apples direktør for Iphone-programvare.

Det skal ifølge konferansen nettsted fokusers på å lære bort OS 4’s nyeste funksjoner, slik som multitasking, integrasjon med Iphones inneygde kalender og bruk av Apples nye Iad-plattform for mobile reklamekampanjer.

Også iPhone 3G og 3Gs, samt andre og tredje generasjons iPod Touch og iPad, vil kunne oppgraderes til iPhone OS 4 når denne kommer.

HTML 5

Det vil også være flere sesjoner rettet mot Apples programmeringsverktøy, som har blitt særlig aktuelt etter at selskapet har bannlyst bruk av flerplattformskompilatorer for å skape applikasjoner til Apples mobile enheter.

Et eksempel på en slik kompilator, er Adobes program for å konvertere Flash til kjørbare Iphone-applikasjoner. Etter at dette forbudet kom på plass, har Adobe gitt opp Iphone helt.

Det vil også være kursing vedrørende HTML 5, som er alternativet Apple bruker til Flash-video.

Mobile Enheter