Apples simkort-forslag vant frem

Apples simkort-forslag vant frem

Slo Nokia i kampen om enda mindre simkort-standard.

Apple har vunnet kampen om en ny standard for et enda mindre simkort, melder Macworlds nyhetstjeneste.

Smart Card Platform Technical Committee i standardiserings-organisasjonen European Telecommunication Standards Institute - også kjent som ETSI - ble lørdag enige om en standard for såkalte nano-simkort.

Apples løsning ble valgt fremfor et konkurrerende forslag fra Nokia, Research In Motion (RIM) og Google-eide Motorola Mobility.

Tynnere mobiler

Den godkjente sim-standarden er offisielt kjent som den fjerde formfaktor (4FF). Rent størrelsesmessig er det 12,3 x 8,8 x 0,67 mm stort. Nano-simkortet er 40 prosent mindre enn mikro-sim, ifølge ETSI.

Ifølge Macworlds nyhetstjeneste, IDG News, kan nano-simkortet pakkes og distribueres på en måte som er bakoverkompatibel med eksisterende simkort-design. Funksjonaliteten i nano-simkortet er det samme som i alle nåværende simkort.

Kortprodusent Giesecke & Devrient sier nano-simkortene vil kunne frigjøre plass i telefoner for ekstra minne og større batterier. Det vil igjen gjøre det mulig å lage enda tynnere enheter.

Nokia misførnøyd

Kampen om den nye standarden har pågått en stund. I slutten av mars skulle ETSI stemme over den nye standarden, men avstemningen ble utsatt fordi medlemmene ikke ble enige.

Blant annet var det frykt for at Apple ville prøve å kreve eierskap på patentet og at telefonprodusenter ville måtte redesigne sine produkter for å tilpasse den nye standarden.

Spesielt Nokia beskyldte Apple for å misbruke standardiseringsprosessen og sa at de ikke ville lisensiere ut essensielle relaterte patenter dersom Apples forslag vant frem.

Ifølge IDG News Service har den trusselen nå blitt trukket tilbake av Nokia, trolig fordi Apple gikk med på å endre sitt forslag for å imøtekomme kritikken mot det.

Nokia er riktignok ikke fornøyd med utfallet. Selskapet hevder at det valgte forslaget er teknisk underlegent og egner seg dårlig for en rekke applikasjoner. Nokia hevder at det eksisterende mikro-sim-standarden (kjent som 3FF) vil fortsette å være det foretrukne valget for mange produsenter og enheter.

Når den nye simkort-standarden innføres, er ennå ikke kjent.

Les om:

Mobile Enheter