Avviser rykter om billig-iPhone

Avviser rykter om billig-iPhone

Markedssjef Phil Schiller heller kaldt vannn i blodet på dem som håpet på billigversjon av iPhone.

Det er ikke aktuelt for Apple å ekspandere sine markedsandeler ved å lansere en rimeligere versjon av iPhone.

Det sier markedssjef Phil Schiller i et intervju med den kinesiske avisen Shanghai Evening News, etter hva Reuters erfarer.

Nye spekulasjoner

Svaret kommer i kjølvannet av nye spekulasjoner om at Apple jobber med en måte å sikre seg innpass hos kjøpergruppene som ikke nødvendigvis ønsker å betale det en ordinær Iphone koster.

Schiller sier i intervjuet at kinesiske selskaper nå til en viss grad har begynt å benytte seg av rimelige smarttelefoner som alternativ til enklere, såkalte "feature phones", men at dette ikke er en ønsket retning for Apple.

Lukrativt marked

Apple satser ifølge Reuters stort for å sikre seg innpass for sine nettbrett i det folkerike og lukrative kinesiske markedet. Ifølge Schiller sitter Apple på kun 20 prosent av det kinesiske smarttelefonmarkedet, men forsyner seg til gjengjeld av 75 prosent av fortjenesten fra dette lukrative markedet.

Apple har etter hva den amerikanske avisen erfarer bekreftet at intervjuet har funnet sted, men har tradisjonen tro sjelden ytterligere kommentarer. Ei heller denne gangen.

Mobile Enheter