Blackberry forbi en milliard i app-er

Blackberry forbi en milliard i app-er

RIM Blackberry får opp app-trykket med over én milliard nedlastinger.

App-nedlasting er en viktig suksessindikator for mobilplattformer. Når RIM, som står bak Blackberry-merket, annonserer en milliard nedlastinger fra deres app-butikk er det godt nytt for selskapet. De er viktigste konkurrent i markedsandel for smartmobiler med Apple og deres smarttelefon.

Les mer: Twitter knuser både Apple og Android

Apple topper

Men når det kommer til app-er, er Apple fortsatt helt i tet. I forrige uke annonserte selskapet at deres app-butikk hadde passert femten milliarder nedlastinger. Da er de ti milliarder foran nærmeste nedlastingskonkurrent Android. Mobilsystemet fra Google passerte Symbian og ble største smartmobilplattform i fjor. Google meldte 4,5 milliarder nedlastinger nylig, sier Computerworlds nyhetstjeneste .

Les mer: Android Market passerer App Store

Blackberry har brukt to år for å nå milliarden. Apple brukte et år på å nå 1,5 milliarder nedlastinger, og to år til for å nå femten. RIM melder at de i snitt har tre millioner nedlastinger i døgnet, noe som gjør at de ikke akkurat er noen akutt trussel hverken for Google eller Apple.

Les mer: Flere får bruke App Store-navnet

Godt nytt for Blackberry

RIM annonserte at en ny versjon av deres app-butikk vil komme i beta-fase i slutten av måneden.

Blackerry har hatt et år med dårlige nyheter, men kunne denne uka se at bedriftsbrukere i Storbritannia hadde fått øynene opp for systemet. De inntok andreplass etter Android, fire prosentpoeng foran Apple på tredjeplass.

Les mer: Slik skal Blackberry bli spennende

Mobile Enheter