Blackberry vil erobre Norden

Blackberry vil erobre Norden

Research In Motion beklager svak satsing, og åpner kontor i Stockholm.

- Vi har ikke behandlet denne regionen slik vi burde, noe jeg virkelig beklager, sier Paul Lucier som er sjef for RIMs virksomhet i Nord-Europa til Computer Sweden.

Han sier videre at det egentlig er litt merkelig at de ikke har etablert seg i Norden tidligere, i og med at de har et nært samarbeid med Ericsson.

- Nå skal vi satse stort Sverige og åpner kontor i Stockholm etter årsskiftet, sier Lucier.

Ifølge Computer Sweden vil svenske kunder raskere få tilgang til nye produkter, eksempelvis nettbrettet Playbook som Lucier håper vil komme i svenske butikker i mars.

Fornøyde utviklere

Satsingen på det svenske og nordiske markedet er noe som mange svenske utviklere gleder seg over.

- Dette gir et incentiv for oss å satse mer på Blackberry-plattformen, sier Ulrika Karlberg i mobilutviklingsselskapet TrippelK.

Også John Tysklind i konsulentselskapet Certus ser frem til økt aktivitet fra RIM.

- For oss blir den mobile utviklingen enda mer i takt med at datatrafikken flyttes over fra bærbare datamaskiner til telefoner, sier Johan Tysklind.

Svak markedsandel

Ifølge forskningsselskapet IT Research har RIM (Blackberry) en markedsandel for mobiltelefoner i Sverige på bare én prosent. I stor grad er kundene svenske datterselskap av amerikanske selskaper som har globale avtaler med Blackberry.

Informasjonssjef Andreas Hamrinfor ved Telenors svenske kontor sier imidlertid at Blackberry-markedet er voksende.

- Blackberry har lenge vært en av våre mest populære telefoner i bedriftssegmentet, og har en veldig sterk vekst. Selvfølgelig er det positivt at RIM vil åpne et kontor i Stockholm, det muliggjør tettere kontakt med en av våre viktigste leverandører, sier Hamrin til Computer Sweden.

Mobile Enheter