Blir det Ipad 2 eller 3 i morgen?

Blir det Ipad 2 eller 3 i morgen?

Onsdag kveld avduker Apple etter alle solemerker en ny Ipad. Men blir det Ipad 3, eller en slags Ipad 2S?

Apple har sendt ut invitasjoner til et arrangement i morgen onsdag 7. mars. Der erter Apple iPad-fansen med følgende setning: ”Vi har noe du virkelig må se. Og ta på.”

Showet går av stabelen klokka 10 lokal tid i morgen ved Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco, skriver Computerworlds nyhetstjeneste. Det vil si onsdag kveld klokken 19.00 norsk tid.

Det er omkring et år siden Apple lanserte den markedsledende Ipad 2, og den nye versjonen antas å bli utstyrt med en bedre skjerm, et såkalt Retina Display med oppløsning på 2048x1536 piksler. Computerworlds kilder i USA tror maskinen får en kraftigere prosessor, muligens en firekjerners A6, et bedre kamera på 8 megapiksler, og større batteri.

iPad 2S?

Det spekuleres også i om den nye modellen får støtte for 4G LTE trådløsnett, og dersom det er tilfelle vil det være en oppgradering som ifølge Computerworlds fagredaktør Ahlert Hysing vil rettferdiggjøre spranget fra Ipad 2 til Ipad 3.

- Hvis maskinen ikke inkluderer 4G LTE, tror jeg det er tvilsomt om det blir Ipad 3 som lanseres, kanskje blir det heller en Ipad 2S, sier Hysing.

Spådommen heller på ingen måte kaldt vann i årene på en herdet teknojournalist, som nattestid i fjor satt oppe og dekket lanseringen av Apples forventede Iphone 5 for Computerworlds lesere ...

At Apple lanserer noe er i alle fall sikkert, blant annet tyder den amerikanske elektronikkjeden Best Buys prisreduksjon på Ipad 2 i løpet av forrige helg på at noe er i gjære.

Ifølge de siste tallene fra markedsanalysebyrået iSuppli besitter Apple 57 prosent av det totale nettbrettmarkedet, etter å ha solgt 15,4 millioner Ipadder i fjerde kvartal.

Mobile Enheter