Bruker du passord på mobilen?

Bruker du passord på mobilen?

KOMMENTAR: Bedrifter bør instruere sine mobile arbeidere til passordbruk.

Mobile løsninger for smarttelefoner og nettbrett blir av stadig flere betegnet som en selvfølgelighet, også i jobbsammenheng.

Unge ansatte, morgendagens ledere, vil selv bestemme over sitt teknologiske utstyr. Noen foretrekker Apple, mens andre vil ha Android eller Microsoft. Analyseselskapet IDC slår fast at mobile løsninger gir en produktivitetsøkning i den ferske rapporten The future of enterprise mobility in Europe.

Men mobiliteten gir også betydelige sikkerhetsutfordringer.

Jobb og privat

Hva skjer når en enhet kommer på avveie og mistes i en taxi, på fest eller på flyplassen? Kompromitterer apps brukt på privaten jobbens applikasjoner og infrastruktur?

For it-sjefer er det bare å akseptere at bedriftens it-utstyr også brukes privat – ikke minst gjelder det mobile enheter. Det er en naturlig pris å betale for at ansatte skal jobbe sporadisk i helger og på kveldene.

Men, og det er alltid ett men. Konvensjonelle sikkerhetstiltak med adgangskontroll og brannmurer innenfor bedriftens perimetre blir utfordret. Det at bedriften er i lommen betyr at informasjonen ikke bare spres i nettskyen, men også ut i den fysiske verden - sammen med medarbeiderne.

Adgangskontroll

Dette skaper formidable sikkerhetsutfordringer for it-sjefen. Spørsmålene er om sikkerhetsløsningene for gårsdagens plattformer passer inn i det paradigmeskiftet vi er inne i.

Det enkleste grepet er imidlertid å bruke adgangskontroll på alle mobile enheter. Det er ikke lett å få brukerne til å bruke passord hver gang de åpner mobilen eller nettbrettet, men det vil være verdt innsatsen.

Mobile Enheter