- Business-appen vil ikke dø

- Business-appen vil ikke dø

Software Innovation tror ikke html5 vil overta mobil- løsninger til bedriftene.

Visma Unique mener kampen om fremtidens mobile forretningsløsninger vil stå mellom naturlige mobilapps, gjerne kalt «native app», og webapps basert på html5. Selskapet har allerede gjort sitt valg, de går for html5 på sine mobilapps for forretningsløsninger. Native-appen tror de vil gå tapende ut av kampen.

Men ikke alle er enige i det blir lett match for html5 i bedriftsmarkedet.

Software Innovation har klokkertro på en tredje modell, såkalte hybridapps.

Hybridapps

Her ligger det et skall rundt applikasjonenes funksjonalitet som gjør at den ser og føles ut som en native app, samtidig som det meste av bakenforliggende funksjoner er html5.

- Visma har en del gode poenger. Vi i Software Innovation er enige når det gjelder vedlikehold, der er html5 viktig. Men det vi ser er at brukeropplevelsen ved kun å bruke html5 ikke blir som forventet i dette segmentet, sier Jørgen Solberg, teknisk sjef i selskapet.

- Markedet er på mange måter konsumentdrevet også innenfor forretningsløsninger, fordi hva man er vant til som forbruker gjenspeiles. Det skal være litt sexy når du tar i bruk noe sånt i en bedrift. Appene må appellere til brukerne, og da er referansen konsument-appene.

Brukeropplevelsen viktigst

Selskapet er i ferd med å utvikle en app etter denne modellen som etter planen skal lanseres i mai. Her er det et html5-lag i appen som snakker med Sharepoint i skyen eller hos den enkelte bedrift.

En ren html5-løsning ville blitt billigere, ettersom en da slipper å ta høyde for mobilenes ulikheter.

- For oss er det også viktig å ha mest mulig html5, men likevel er det brukeropplevelsen som vil være det aller viktigste. Forventningene er på et visst nivå, klarer du ikke oppfylle dem har du tapt. Avveiningen blir hvor mye du skal legge i det enhetsspesifikke laget og i html5-laget i kildekoden, sier Solberg.

- Hvor mye ressurser vil du anslå at en vil bruke på html5-laget og hvor mye på nativ-iseringen av appen?

- Det er vanskelig å gjette, men jeg vil kanskje anslå at app-laget vil ta 20-30 prosent av ressursene.

Solberg mener videre nettleseren – selv om den har kommet langt i utviklingen – ikke er optimal. Les videre på neste side!

Mobile Enheter