Cisco spår rakettvekst på mobil

Cisco spår rakettvekst på mobil

Mobil datatrafikk vil vokse seg nesten 20 ganger så stor frem mot 2016.

Se for deg en stabel med 150 millioner dvd-er liggende oppå hverandre. Dette tilsvarer datatrafikkveksten i 2011 sammenlignet med året før.

Cisco har nettopp kommet med sin årlige rapport for datatrafikk, der de ser tilbake og fremover.

Fremover blir det helt hinsides, spår de. Det kommer til å være flere nettbrett og mobiler koblet mot nett enn det er mennesker på jorda, og datatrafikken vil bli 20 ganger så stor i 2016, heter det i Cisco Visual Networking Index.

Mobilt, mobilt, mobilt

Nå vokser den mobile datatrafikken tre ganger så hurtig som den globale mobile datatrafikken. Den ble mer enn doblet i 2011, for fjerde året på rad. I 2016 vil den mobile datatrafikken være50 ganger større.

Se for deg 33 milliarder dvd-er. Ja, milliarder, eller 33.000 millioner om du vil se det slik. Dette er forventet mobil datatrafikk for året 2016. I data-tall: 130 exabytes. Cisco har også regnet ut at det tilsvarer 813 kvadrillioner tekstmeldinger, om du skulle ha lettere for å se for deg det enn 33 milliarder dvd-plater.

Sa noen Big Data?

I fjor brukte hver mobile tilkobling i snitt 92 megabyte per måned. I 2106 forventes det at samme tallet er 1,2 gigabyte.

Alltid beredt

Årsaken til denne absurd høye datatrafikkutviklingen er i tillegg til voksende antall enheter at også innholdet vokser i størrelse, samt at hastighetene vokser.

Jørgen Myrland i Cisco Norge sier Cisco bruker tallene for å bedre ha innsikt i hvordan de kan hjelpe sine kunder.

- Nordmenn ligger helt i tet når det gjelder å ta i bruk mobile enheter, og derfor blir denne innsikten ekstra viktig for våre norske kunder, sier han i en pressemelding.

Et par tall til på tampen: Mobil datatrafikk fra nettbrett vil være 62 ganger større i 2016 enn i 2011, den mest eksplosive veksten blant rapportens kategorier. Og mobil datatrafikk via skytjenester? 30 ganger så stor. Skytjenester vil i 2016 stå for 70 prosent av mobil datatrafikk – i 2011 var tallet 45 prosent.

Mobile Enheter