Dells tavle-pc for salg i Norge

Dells tavle-pc for salg i Norge

OPPDATERT: Dells tavle-pc for salg i Norge. Prisen er langt billigere enn opprinnelig ventet.

(Sist oppdatert: Ons. 12.12 kl. 15.55)

Allerede i sommer ble de første bildene av Dells tavle-pc lekket på internett. Nå er produktet endelig lansert, et halvt år etter at bildene av produktet gikk sin seiersgang på nettet. Produktet har fått navnet Latitude XT, og Dell sparer ikke på kruttet når selskapet skal snakke om sin første tavle-pc.

Lett og tynn

Ifølge Dell er Latitude XT en av de aller letteste og tynneste tavle-pcene i verden. Maskinen, som er utstyrt med en berøringsskjerm på 12 tommer, veier bare 1,6 kg. Det er cirka 300 gram mindre enn ThinkPad X61 fra Lenovo, som også har samme skjermstørrelse.

Dessuten skal Latitude XT være mye raskere og bedre enn konkurrentene når det kommer til skjermresponstid og -nøyaktighet. Latitude XT leveres med både en ordinær berøringsteknologi, det vil si berøring ved hjelp av fingrene og berøring ved hjelp av digital penn. Det som skiller Latitude XT fra andre berøringsskjermer, er at den benytter en berøringsteknologi som går under navnet «Capacitive touch technology». Dette innebærer at man kan manipulere objekter på skjermoverflaten med fingrene uten trykk.

LES OGSÅ: Dell saksøkt for patentbrudd

Latitude XT er basert på Intels Core 2 Duo ULV-prosessor, men benytter overraskende nok en Radeon X1250-grafikkbrikke fra ATI. Produktet kan faktisk kun leveres med SSD-disker. Batterilevetiden er oppgitt til 9 timer og 30 minutter, men dette tallet må tas med en klype salt.

Blir billig i Norge

Ifølge Microsoft-gründer Bill Gates ville tavle-pc-en revolusjonere den måten vi bruker pc-en på. Seks år etter at Microsoft først lanserte sitt første tavle-pc-optimaliserte operativsystem, har salget fortsatt ikke tatt av. Man kan ikke stikke under en stol at prisen på tavle-pc-er har hatt en negativ innvirkning på tavle-pc-salget. Latitude XT har fått en prislapp på 2500 dollar i USA.

Erfaring viser at vi ofte kan sette en null bak den amerikanske prisen for å få prisen her i Norge, da inkludert moms. Dell har imidlertid akkurat kunngjort en langt hyggeligere pris enn som så for det norske markedet. Latitude XT er tilgjengelig fra i dag, med en forventet leveringstid på 30 dager. Prisen er fra kr. 12.777, eks. mva.

Les om:

Mobile Enheter