Dette skal føre Nokia ut av krisen

Dette skal føre Nokia ut av krisen

Nokia sliter med å selge telefoner, men en ting har finnene storsuksess med: Kart.

På kort tid har alle fra Oracle og Amazon til en rekke store bilprodusenter, signert avtaler om å bruke Nokia Maps. På veldig kort tid har Nokia høstet godt av sin nye plattform.

Nylig annonserte Oracle at de vil bruke Nokia Maps-plattformen for sine produkter. Bare noen dager før dette inngikk Nokia samarbeid om bilnavigasjonssystemer med blant annet BMW, Mercedes, Volkswagen og Hundai. Det skriver Computer Sweden.

Den siste måneden ble det også klart at at Amazon skulle begynne å bruke Nokia Maps på sine Kindle Fire nettbrett.

Yahoo har også byttet over til Nokias kartplattform, og i Microsofts Windows Phone er det ikke lenger Microsofts egen søketjeneste Bing som står for karttjenesten, det er det Nokia Maps som gjør.

Konkurrentene møter motgang

Nokias kart-suksess kommer samtidig som konkurrentenes motgang. For Google ble det en real kalddusj da Apple annonserte at iphone 5 ikke lenger vil fortsette å bruke Google Maps.

Men det tok ikke lang tid før det ble klart at Apple nye kart-plattform har store kvalitetsproblemer. Etter lanseringen måtte Apple-sjef Tim Cook gå ut med en

skriftlig unnskyldning
til alle Apple-fans. I uttalelsen anbefalte Cook brukerne å ta i bruk Nokia Maps, eller andre digitale kart, mens apple fikser sin egen.

Grunnlaget for Nokia Maps er et stort oppkjøp Nokia gjorde i 2007. Da kjøpte den finske mobilgiganten det amerikanske navigasjons-og kart-plattformen Navteq for 52 milliarder kroner. Det kan kanskje se ut som om Nokia har funnet kartet som viser veien ut av krisen.

Les om:

Mobile Enheter