Disse vant på Mobile Trender

Disse vant på Mobile Trender

Mobil-Norges beste ble kåret i et stappfult Oslo Kongressenter i går. Her er alle vinnerne.

I går gikk Mobile Trender 2013 av stabelen. Konferansen, som arrangeres av PC World, Itbransjen og Computerworld Norge, samlet over 650 bransjefolk på Oslo Kongressenter.

De besøkende fikk blant annet høre foredrag av Viktoria Erngard i Telenor og DNBs selskap TSM Nordic, Thomas Hylland Eriksen og Arif Shafique fra Microsoft. Dessuten fikk de høre innlegg fra Tieto, Tomra, IBM Mobilefirst, Network Norway, Dell, Samsung, IDC og Evry.

Men kanskje viktigst av alt var utdelingen av årets Mobile Trender-priser.

Årets app ble en overraskende kandidat for de fleste. Den ble vunnet av en tidligere upopulær teknologileverandør, nemlig Ruter.

Årets mobile selskap ble maskin-til-maskin-teknologileverandøren Com4.

Årets mobile enhet ble en vanntett smarttelefon fra Japan: Sonys Xperia Z.

Årets mobile b2b-løsning ble Kantegas Flytog-app.

Årets navn er Hanne Løvstad fra MyCall.

Her er juryens begrunnelser:

Årets App

Denne appen vinner prisen blant annet for sin solide oppbygning, og enkle bruk. Appen gir en direkte løsning på et problem de fleste av oss kan oppleve, og bruken av teknologi som for eksempel geo-lokalisering gjør den meget vennlig til sluttbrukeren.

Årets App 2013 er Ruter

Årets mobile selskap

Dette selskapet har turt å utfordre de største aktørene på deres hjemmebane, og opererer innen et felt der det er spådd kraftig vekst. Kjernevirksomheten deres fungerer rundt mobilitet, og de har større slagkraft enn størrelsen på firmaet skulle tilsi.

Årets mobile selskap 2013 er Com4

Årets mobile enhet

Årets mobile enhet går til en smarttelefon som tross i sterk konkurranse har oppnådd suksess i markedet. Telefonen var nyskapende og innovativ for sitt felt, og beviste at det finnes flere enn to produsenter der ute.

Årets mobile enhet 2013 er Sony Xperia Z

Årets mobile b2b-løsning

Årets mobile b2b løsning går til et firma som på et meget god måte løste kundens problemstilling, ved god bruk av teknologi og mobilitet. De har gjort reisen lettere, og har skapt et nisjeløsning som finner veien inn til flere kunder, også internasjonalt.

Årets mobile b2b løsning er Kantega for flytoget.

Årets navn

Årets navn går til den personen juryen mener har hatt størst positiv innvirkning på mobilmarkedet i Norge i 2013. Hennes engasjement har åpnet for flere mobile muligheter og brukere, på tvers av bakgrunn og kultur.

Årets navn er Hanne Løvstad fra MyCall

Les om:

Mobile Enheter