EDB Ergogroup blir mer mobile

EDB Ergogroup blir mer mobile

Skal samarbeide med Pocketmobile for å bli bedre på mobiltjenester.

EDB Ergogroup leverer en rekke mobiltjenester, blant annet til banksektoren, men nå skal tjenestene bli flere og bedre, mener selskapet selv. En samarbeidsavtale med Pocketmobile skal øke evnen til å levere mobile løsninger raskt og effektivt, til en rekke ulike sektorer.

EDB Ergogroup håper spesielt selskaper innen transport og logistikk, service og installasjon, vakt samt helse og hjemmehjelpsektoren skal se nytten av å kunne gjøre ting på farten.

- Gjennom Pocketmobiles utviklingsplattform Precom får vi nå et effektivt verktøy som støtter våre kunders behov og som samtidig er fleksibelt og fremtidsrettet. Plattformen bidrar til å redusere tiden vesentlig fra bestilling til vi kan levere en ferdig utviklet løsning til kundene, sier Robert Darre-Nilsen, administrerende direktør for Emerging Solutions i EDB Ergogroup.

Konkrete planer

I første omgang vil EDB Ergogroup utvikle nye løsninger via Precom-plattformen på følgende områder:

  • Drivstofføkonomi og flåtestyring – sanntidsinformasjon om kjøremønster og redusert drivstofforbruk
  • Mobil ordrehåndtering – sanntidsinformasjon om arbeidsordrer, leveranser og avvik
  • Posisjonering og navigasjon for transport og logistikk
  • Omsorgssektoren (hjemmehjelp) – tilgang til alle oppdrag mobilt, onlineoppdatering av avvik og utførte oppdrag
  • Redusert administrasjon gjennom digital håndtering av serviceoppdrag og artikkelregistre

- Samarbeidet med EDB Ergogroup er meget spennende for Pocketmobile. Vi kommer sammen til å utvikle fremtidsrettede løsninger etterspurt i markedet, sier Gunnar Kvarme, norgessjef for Pocketmobile.

Darre-Nilsen mener gårsdagens teknologi og løsninger hemmer evnen til å respondere raskt og effektivt.

- I dag er mobilitet en gjennomgående nøkkel til suksess. I tillegg må it-verktøyene være smidige, nyskapende, brukervennlige og kostnadseffektive. Dette er også pilarene i det arbeidet vi legger ned for å skape de mobile løsningene kundene våre trenger på vei inn i fremtiden, sier han.

Underleverandør

- Hva er det egentlig utviklerplattformen består i?

- Det er et rammeverk hvor det er laget funksjonalitet for logistikk, sporing og de mest vanlig brukte tjenester på mobil i dag, både til håndholdte enheter som Ipad og «rugged units» som pda-er med betalingsterminal. Det er den basisfunksjonaliteten vi er ute etter for å lett kunne bygge funksjonalitet på toppen og knytte i bakkant mot for eksempel erp-systemer, sier Darre-Nilsen.

- Hvilke utfordringer er det man møter innen utvikling av mobile tjenester som Pocketmobile løser for dere?

- Hvis man ser på EDB Ergogroup i dag kan vi så å si det meste av it-systemer som rører seg i det norske markedet. Mye av det som bruker har tilgjengelig på tradisjonelle pc-er vil vi gjøre tilgjengelig mobilt. Derfor har vi gått for en mobil plattform som gir en enklere vei til ferdig løsning, så vi raskere kan utvikle tjenester for å gjøre tradisjonelle og nye tjenester mobile.

Darre-Nilsen påpeker at poenget er å slippe å finne opp hjulet på nytt, mens Kvarme påpeker at EDB Ergo dermed kan ha fullt fokus på å utvikle forretningsfunksjonalitet

- Hva består samarbeidsavtalen i, Darre-Nilsen?

- Det er en partneravtale som ikke er eksklusiv for noen av partene. Pocketmobile blir underleverandør for oss.

Mobile Enheter