EDB Ergogroup satser mer på web

EDB Ergogroup satser mer på web

Lanserer HTML5-basert mobilbank og samarbeid med Induct Software.

EDB Ergogroup har sittet i tenkeboksen og tenkt på fremtiden. Resultatet er en ny type nettbank som fungerer bedre på mobil.

- Fremtidens bank vil være i lomma på kunden, og banken vil være åpen uavhengig av tid og sted. Men i tillegg til tilgjengelighet vil forbrukeren også forvente en ting til, brukervennlighet. Løsningen vi nå har utviklet gjør det tre ganger raskere å betale en regning med mobiltelefon enn i dag, sier Ann Merethe Lysø Sommerseth, leder for selvbetjente bankkanaler i EDB Ergogroup, i en pressemelding.

Antall solgte nettbrett og smarttelefoner har passert antall stasjonære og bærbare, en utvikling som er spådd å fortsette. Dermed må designtankegangen gjøres på nytt, mener EDB Ergogroup.

HTML5

Mobilbank 2 skal følge et antatt brukermønster for de neste to-tre årene, som innebærer å gå bort fra de klassiske menystrukturenee og over til likestilte valg og funksjoner som dra-og-slipp for å redusere antall tastetrykk.

Grafiske elementer og visualisering skal gi en helt annen opplevelse. EDB Ergogroup kaster seg også inn i HTML5 versus «native-apps»-debatten som har versert i Computerworld.no. Fremtiden er HTML5, ifølge EDB Ergogroup.

Med HTML5 benyttes nettbanken via mobilens nettleser og webteknologi i stedet for å være en lokalt installert applikasjon hardkodet for de ulike typene operativsystem på mobiltelefoner.

Den nye mobilbanken distribueres gjennom Appstore og Android Market i tillegg til at du når løsningen via nettleser. Dette erstatter såkalt native apps, men distribusjon, installering og brukertilgang er tilsvarende, ifølge Lysø.

- Vi tror fremtiden i større grad vil dreie i retning av web-applikasjoner. Det frigjør hele verdikjeden, fra kunde til leverandør til utviklere, fra å måtte forholde seg til en rekke ulike applikasjoner og tilpasninger avhengig av telefontyper og operativsystem. Veien fra oppstart til ferdig utviklet produkt er raskere og hele utviklingsløpet er mer kostnadseffektivt ved web-applikasjoner, sier Sommerseth.

Innovasjonsprosesser

EDB Ergogroup melder samtidig at de «styrker innovasjonen til offentlig sektor» via et samarbeid med Induct Software. EDB skal levere innovasjonsløsninger fra Induct som en integrert komponent i selskapets produktportefølje til offentlig sektor.

Induct er et norsk selskap som leverer integrerte webtjenester for egendefinerte og åpne innovasjonsprosesser. Ifølge pressemeldingen er innovasjonsløsningene allerede med hell tatt i bruk hos flere norske og internasjonale virksomheter, blant annet Oslo Universitetssykehus og Mass General Hospital i Boston.

- Bedre innovasjonsprosesser vil være en viktig drivkraft for fornyelse og verdiskapning i offentlig sektor fremover, sier Håvard Larsen, konserndirektør i Solutions i EDB Ergo, i meldingen.

Mobile Enheter