Endelig norske ebøker

Endelig norske ebøker

Omsider kan du lese norsk litteratur elektronisk, men de nye ebok-leserne er svindyre.

Bøker i elektroniske format er ikke noe nytt, men norsk bokbransje har kviet seg for å være med på utviklingen.

Men nå begynner ting å skje.

Nettbutikken Digitalbok.no har nå fått en avtale med forlaget Cappelen Damm, og resultatet er rundt 100 bøker som i dag slippes som PDF-filer. Bøker som Hvite niggere, De gales hus, Kodenavn Hunter og Bikubesong kan nå kjøpes for 79 kroner.

LES OGSÅ: Kun smuler til it-forfatterne

For å lese bøkene kan man bruke alle enheter som kan lese PDF-filer, som for eksempel mange mobiltelefoner og alle pc-er, eller kjøpe en egen ebok-leser. Disse koster på den aktuelle nettbutikken fra 2.999 kroner til hele 5.999 kroner. Svart-hvitt-leserne er dermed dyrere enn fullverdige pc-er i dagens marked.

Samtidig som giganten Cappelen Damm er med på den elektroniske utviklingen, holder andre forlag seg foreløpig utenfor, skriver Aftenposten.

- Vi har ment at det er litt for tidlig, for vi er på jakt etter en bred bransjeløsning for ebøker. Men vi er ikke langt unna, sier informasjonssjef Bjarne Buset i Gyldendal til avisen.

PDF-filene kan gjøre akkurat hva du vil med. Men for å unngå at folk legger de ut på for eksempel piratsider som Piratebay, er filene merket på en rekke måter med kjøperens navn.

LES OGSÅ: Ebøker etter Itunes-modell

Mobile Enheter