Endelig VLC til Win 8 og Android

Endelig VLC til Win 8 og Android

Populær medieavspiller kommer til mobile enheter.

Mandag kommer media-avspilleren VLC til Windows Store som ModernUI/Metro-app. Dette melder VideoLAN-prosjektet i en kvitring.

Om ikke mange ukene kan også Android-brukere se fram til å få VLC som avspiller-app til nettbrett og mobil.

Lett og populær

Videoavspilleren VLC er en populær universal medieavspiller for Windows, Ios og Linux. Grunnen er et enkelt grensesnitt, lettkjørt applikasjon, men med kraftig innmat – som blant annet innebærer at VLC kan spille av det aller meste av det som finnes av video- og lydformater.

VLC er en populær åpen kildekodeprosjekt som har vokst seg enormt populær, spesielt blant svært it-interesserte. De har gjerne tilgang til et stort utvalg av forskjellige datakilder og brukere. Et nettsted å sende alle venner og kjente med avspillingsproblemer har gjerne vært til VLC-nedlastingen.

Windows 8-aksept

Avspilling av alt mulig interessant har ikke blitt enklere med Windows 8, eller med Android for den saks skyld, så når VLC nå kommer til begge disse store plattformene er det kjærkomment.

Spesielt viktig er det for Windows 8, som har fått kritikk for å ha for få gode app-er tilbudt i mediefeltet. Nå vil ikke dette fungere helt som en skrivebordsversjon av VLC. Til MaTabletteWindows sier Thomas Nigor at det vil være svakheter i støtten for lydspor og undertekster i app-en som kommer til Windows Store. Den vil også bare kjøre Inte-plattform, ikke for Arm-plattformen. Dette melder nyhetstjenesten til Computerworld.

At VLC kommer til mobilgrensesnittet til Windows 8 anses som en aksept av et mye kritisert operativsystem. Det er også ventet at eventuelle svakheter i app-en i starten vil blir fjernet etter hvert, i likhet med hva som har skjedd med VLC-applikasjonen på andre plattformer.

Å lage en app for ModernUI/Metro har vært finansiert av en innsamling hos Kickstarter, der 400 000 kroner (40 000 engelske pund) ble samlet inn for å finansiere utviklingen.

Mobile Enheter