Enkel administrasjon med total kontroll

Enkel administrasjon med total kontroll

Det kan være anstrengende å holde styr på håndholdte enheter i en virksomhet. Norske Touch Mobility tilbyr en løsning som både er enkel og kraftig.

Mozo er navnet på Touch Mobilitys web-baserte løsning for administratorer til å rulle ut applikasjoner, håndtere sikkerhet, gi brukerne support og drifte bedriftens mobile enheter. Tjenesten forutsetter Nokias E-serie mobiltelefoner eller Windows Mobile.

Dette skyldes ikke vrang vilje, men rett og slett at det så lenge kun er disse apparatene som følger standarden OMA DM. Det vil si at apparatene blant annet kan låses og slettes ved hjelp av fjernadministrasjon.

Andre enheter, som ikke følger OMA DM, vil for eksempel spørre brukeren om det er i orden å slette data, og det er kanskje ikke så lurt å spørre tyven om det, når en bruker er blitt frastjålet mobilen sin?

Mozo er basert på utstrakt bruk av standarder som allerede er tilgjengelige i apparatene, slik som standardiserte synkroniseringsverktøy. Det Touch Mobility selv trekker frem som den store styrken til Mozo, er at alt er basert på profiler, slik at alle endringer i policy, utrullinger av applikasjoner og tilpasninger gjøres ved å endre en profil.

Dermed spiller det ingen rolle om det er én eller tusen apparater som skal håndteres – profilen sørger for å holde styr på hvilke enheter som skal ha hvilke tilpasninger. Det kan være at salgsavdelingen får et nytt verktøy, at gitte modeller skal oppdateres eller at en telefon skal få slettet alle data fordi den er mistet.

En funksjon Mozo skal være alene om, er at den vil merke om det blir skiftet SIM-kort i en enhet og håndtere dette, om det er et godkjent kort eller om det er fremmed. Med Mozo kan det tas sikkerhetskopi av alle viktige filer, slik at en bruker raskt kan komme opp med en ny enhet om mobilen skulle gå tapt.

Løsningen har mulighet til fjernstyring for å kunne drive support. En administrator kan da fjernstyre mobilen fra sin pc og sammen med brukeren gå igjennom eventuelle problemer eller vise hvordan en gitt applikasjon skal brukes.

Mobile Enheter