Eplekjekk analyse fra Oracle

Eplekjekk analyse fra Oracle

Forretningsanalyse kommer som app til Ipad og Iphone.

Oracle kommer med flere nyheter for sine forretningsanalyseprodukter (BI).

Brukerne av smarttelefoner og nettbrett fra Apple kan glede seg over en kraftig mobil-app.Det skal ikke være nødvendig for kunder å endre oversiktsvinduet eller rapportvisingene i eksiterende løsning for å få full nytte av app-en. Det skal også være mulig for brukerne å starte oppgaver og analyser fra app-en inn til det sentrale Oracle BI-systemet.

Flere datakilder

Andre nyheter i Oracle Business Intelligence versjon 11.1.1.5 er utvidet støtte for flere datakilder. Både Oracle TimesTen, SQL Server Analysis Services og SAP BI Warehouse er med i denne støtten.

BI Applications har fått nye moduler som er spesialdesignet for at forretningsområder skal komme rask i gang med å bruke informasjon i BI-systemene. For eksempel kommer det moduler for finans- og personalavdelinger, og for prosjektgrupper. Nytt grensesnitt, bedre modellering og støtte for administrasjon, test og oppdateringer.

- Dette er viktige småjusteringer som gir kraftig bedre funksjonalitet for sluttbruker. Det blir enklere å rulle ut og ta i bruk, sier Dan Vesset, analytiker i IDC til Computerworld nyhetstjeneste.

Mobile klienter

Oracle følger en trend der forretningsanalyse gjøres lettere tilgjengelig. Tilgang for mobile klienter er sentralt for at dette skal fungere. Spesielt er nettbrett med større skjermer er ansett for å være viktig.

- Forretningsanalyse krever en viss skjermflate for å vise alle sider i en analyse, inkludert justeringer i spørringer og innhenting av nye rapporter og elementer, poengterer Boris Evelson, analytiker i Forrester Research, i en fersk rapport.

Oracle konkurrerer sterkest med SAP, IBM og SAS Institute i markedet for forretningsanalyse. Dette markedet var et av de få som kunne vise svak vekst gjennom årene med global finanskrise. I 2010 var totalmarkedet 57 milliarder dollar, melder Gartner.

Les mer: - BI er utdatert, det er PM som gjelder

Også utfordrere i dette markedet, som Microsoft og Qliktech har profilert seg med at enklere tilgang til forretningsanalyse er rett utviklingslei for BI-feltet.

Les mer: Styrer politistyrken med BI-verktøy

Mobile Enheter