Ericsson med milliardkjøp i USA

Ericsson med milliardkjøp i USA

Telcordia skal gi Ericsson bedre løsninger for nye teletjenester og nettverk.

Tirsdag annonserte Ericsson at de kjøper nordamerikanske Telcordia Technologies for 1,15 milliarder dollar, drøyt seks milliarder kroner.

Produktene supplerer produktlinjen Ericsson allerede har, og skal gi selskapet bedre løsninger for nettverksoptimalisering og sanntidsavregning av nye teletjenester.

Nye teletjenester

Nye måter å ta seg betalt for teletjenester, noe som også omfatter mobile databredbåndsløsninger, er sentrale verktøy for alle operatører.

Oppkjøpet gjør Ericsson i stand til å hjelpe sine kunder bedre med disse oppgavene og dermed faktisk få mer penger ut av hver tjeneste som leveres, sier Ericsson i en pressemelding.

- God kontroll med drift og forretningsstøttesystemer øker med stadig flere mobile enheter koplet til nettverkene. Tjenestene blir tilpasset mobile kunder og muligheter for nye forretningsideer kommer på løpende bånd. Da kommer dette oppkjøpet med produkter og kompetanse midt i blinken for oss, sier toppsjef Hans Vestberg i Ericsson.

Bedre i Nord-Amerika

Med Telcordia på laget blir også Ericsson bedre etablert i det nordamerikanske markedet. Ericsson har selv nylig vunnet en tjenesteutsettingsavtale med Clearwire om å drifte nettverket deres i sju år.

Avtalen antas godkjent i fjerde kvartal. Oppkjøpet sørget for en liten oppgang for Ericsson-aksjen på børsen, og analysene går ut på at dette er et riktig oppkjøp til riktig pris.

Oppgjøret er i aksjer og avregnes mot gjeld i Telcordia.

Mobile Enheter