Et sikkert og profesjonelt nettbrett

Et sikkert og profesjonelt nettbrett

Fujitsu lanserer et nettbrett rettet mot det profesjonelle markedet, og fokuserer på sikkerhetskravene bedriftene stiller.

Nettbrettet Fujitsu Stylistic Q550 støtter Fujitsu sin Advanced Theft Protection (ATP) og kan leveres med Trusted Platform Module(TPM).

ATP gir flere alternativer for å beskytte enheten, muligheter som å sette enheten ut av spill hvis den blir stjålet, sletting av data og sporing via GPS eller Wi-Fi. Med kryptert SSD, fingeravtrykkleser og smartkortleser ligger alt til rette for at bedriftene kan ivareta sikkerheten.

I tråd med at produktet er rettet mot bedriftsmarkedet brukes Windows 7 som operativsystem, og forventes å kunne integreres enkelt i eksisterende infrastruktur.

Fujitsu har lang erfaring med å levere bærbare PC-er til bedriftsmarkedet, dette ønsker de å kapitalisere på med dette nettbrettet. De føler at de forstår de behovene og kravene som ligger i bedriftsmarkedet. Produktet er tilpasset for å skape og jobbe med innhold, ifølge Meinolf Althaus, leder for produktstrategi. Dette skiller den fra de fleste, som har fokus på kun å gjøre eksisterende innhold tilgjenglig.

Enheten kommer med en matt 10,1 tommers multitouch skjerm, hvor man kan bruke en penn eller fingre til styring. Når det brukes en penn eller finger til skriving skjønner systemet dette og gjør det mulig å hvile hånden på skjermen uten problemer. Det finnes også håndskriftgjenkjenning som gjør det mulig å hente inn håndskrevet tekst til for eksempel Microsoft Word. Her vil også Norsk bli støttet.

Med støtte for WLAN, Bluetooth og 3G vil brukeren ha mulighet til å være produktiv de fleste steder. Batteriet er avtakbart og finnes i to varianter: vanlig og stor. Disse gir nettbrettet en totalvekt på henholdsvis 690 og 840 gram. Enheten skal også kunne brukes med dokking hvor den vil fungere som en fullverdig PC.

Fujitsu Stylistic Q550 kan bestilles i mars og levering forventes i månedsskiftet mars/april. Priser fra kr 5900,- inkl moms.

Mobile Enheter