Fikk for få brukere, legger ned appen

Fikk for få brukere, legger ned appen

Derfor dropper Nordea Windows Phone i Sverige, men beholder den i Norge.

Nordea har gått ut med en beskjed til sine kunder at banken vil legge ned sin app for Windows Phone. Begrunnelsen er at det rett og slett er for få som bruker det mobile operativsystemet, og at videreutvikling dermed blir for dyrt.

Vårt svenske søstertidsskrift, PC för Alla, tok en prat med Nordeas pressetalsmann, Petter Brunnberg, for å finne ut mer.

- Hvorfor legger dere ned Windows Phone-appen?

- Årsaken er blant krav om ytterligere sikkerhetsløsninger fra Datainspektionen (tilsvarer det norske det norske Datatilsynet red. anm.). Det gjør at vi må tilpasse innloggingsmetoden til våre mobile løsninger, noe vi har gjort med den nye mobilappen. Den gamle appen er en hybrid der selve innloggingen skjer i appen og etter innlogging tas kunden til en webløsning som er den sammen som i en nettleser til m.nordea.se. Om kunden logger seg inn direkte m.nordea.se eller i den gamle hybridappen så er problemet det samme - innloggingsmetoden må tilpasses for å tilfredsstille kravene fra Datainspektionen.

- Hvorfor legger dere ned kun Windows Phone og ikke Android og Iphone?

- Det er bare en liten andel av våre brukere som har Windows Phone. Derfor har vi i dagens situasjon valgt å satse på utvikling av appene for Iphone og Androuid siden en klar majoritet av brukerne bruker disse plattformene, sier Petter Brunnberg til PC för Alla.

- Kan de med en Windows Phone fortsatt bruke nettbanken?

- Den som bruker Windows Phone og vil utføre banktjenester via telefonen kan fortsatt surfe inn på nordea.se for å logge inn i banken. Om man har Windows Phone 8 kan man dessuten bruke sikkerhetsappen Mobil BankID for rask innlogging, sier Brunnberg.

- Følger brukerne

- Selv om vi opplever lav bruk på Windows mobilplattformen i Norge også, så vil vi beholde vår app for Windows. Vi tilpasser utviklingen vår i forhold til bruk i de ulike markedene, så i Finland, hvor bruken av Windows plattformen er stor, har vi lansert en helt ny app for Windows for et par måneder siden, sier Unni Strømstad som er kommunikasjonssjef i Nordea i Norge-

Hun forteller imidlertid at nå banken i de neste dagene lanserer nye apper, er disse i første omgang kun for Android og Apple i Norge.

Hos konkurrenten DNB er Ingjerd Blekeli Spiten, som er ansvarlig for digitale tjenester, tydelig på at de ikke kommer til å legge ned Windows-appen.

- Tvert imot! Selv om apper for Windows phone bare utgjør sirka 3 prosent av våre nedlastede apper, så kommer vi med en oppdatert versjon av Windows phone-appen til høsten, sier hun og fortsetter:

- Kundegruppen som bruker Windows-plattformen er liten i forhold til de som bruker iOS og Android, men vi ønsker likevel å tilby dem en funksjonell app.

Mobile Enheter