Flash tilpasses mini-bærbare

Flash tilpasses mini-bærbare

Adobe tilpasser nå sin Flash-teknologi til video på mini-bærbare.

Adobe Systems har innledet et samarbeid med Broadcom om Flash-video i hd-format på pc-er som er basert på Intels Atom-prosessor.

Formålet er videoakselerasjon og mer spennende mobilt webinnhold på mini-bærbare på tross av svak prosessorkraft og uten at det skal gi mer strømforbruk.

LES OGSÅ: Pass deg for falsk Flash Player

Det var i forbindelse med Computex-messen i Taiwan at Adobe meldte om et samarbeid med Broadcom om Flash-video i hd-format for Intels Atom-prosessor.

Samtidig presenterte Adobe grafikkprosessorakselerasjon for Flash Player sammen med grafikkortprodusenten Nvidia.

Optimalisering

Adobe Flash Player vil optimaliseres for og støttes av minibærbare som bygges med Broadcoms videoavspillingsteknologi Crystal HD, og dermed akselerere avspillingen av H.264-video på de små, bærbare pc-ene, fremholder Adobe. Flash Player med støtte for Broadcoms Crystal hd-løsning forventes å være på markedet i løpet av første halvår 2010.

LES OGSÅ: Nå kommer Flash på iPhone

- Vår videoteknologi Crystal HD vil optimalisere avspillingsytelsen for Adobe Flash-basert video med lavere strømforbruk, hvilket åpner for mer spennende og underholdende mobilt web-innhold for brukere av mini-bærbare pc-er, sier Dan Eiref, sjef for Broadcoms Consumer Electronics Group.

Nvidia-samarbeid

Adobe melder også om samarbeid med Nvidia som en del av Open Screen Project. Dette er et prosjekt som Adobe leder og som mange andre aktører i bransjen støtter opp om, og formålet er å gi forbrukere en god internett-opplevelse uavhengig av tid, sted og hva slags enhet man benytter for oppkobling til internett.

Adobe Flash Player vil optimaliseres for grafikkprosessorakselerasjon på et stort antall mobile enheter med internett-tilkobling, inklusiv minibærbare, tablet-pc-er, mobiltelefoner og andre bærbare medieenheter.

Adobe Flash Player vil akselereres av alle typer Nvidia-prosessorer, blant annet Nvidia Tegra, heter det.

- Nvidia og Adobe deler samme visjon – visuelt fengslende applikasjoner som fungerer på alle typer enheter. Brukerne trenger ikke ofre ytelse i streamet video på små, rimelige plattformer som mini-bærbare pc-er. Et Tegra-basert produkt muliggjør samme rike og myke avspilling som forventes på stasjonær pc, sier Michael Rayfield, ansvarlig for håndholdte enheter hos Nvidia.

Mobile Enheter