Flere betaler med mobilen

Flere betaler med mobilen

70 prosent flere vil bruke mobiltelefonen som lommebok neste år.

Antallet brukere av mobiltelefonen som en lommebok øker med 70 prosent til 73 millioner personer i år. Det spår analyseselskapet Gartner i en ny rapport.

I 2012 vil antallet nå 190 millioner betalende med mobiltelefonen. Det betyr at tre prosent av verdens mobilbrukere gjør en form for betaling med mobilen.

- Prognosen bygger på at de mobile betalingene økte i fjor, med flere høyprofilerte tjenester, sier analytiker Sandy Shen i Gartner til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Sparer stort på mobilbank

Tar tid

Men det er en god stund til det virkelige gjennombruddet for betalingstjenester over mobiltelefon. 73 millioner mennesker er en veldig liten andel av det totale antallet mobilbrukere, som utgjør flere milliarder. Usikkerhet rundt sikkerhet og mangel på standarder rundt bankenes tjenester vil bremse utviklingen på kort sikt, ifølge Gartner.

I en undersøkelse som nylig ble gjort av revisjonsselskapet KPMG, oppga 60 prosent av mer enn 4000 spurte personer at de var urolige for sikkerheten ved å bruke mobilteknologi til betaling.

Det er dessuten store forskjeller i bruken mellom i-land og u-land. De tjenestene som har fått gjennomslag i i-land er ofte koblet opp mot nettsteder og kredittkortjenester - noe som er vanskelig i u-land hvor mange verken har en bankkonto eller et kredittkortnummer.

Gartner prognose inkluderer transaksjoner som skjer via for eksempel bankkontoen og/eller kredittkort tilknyttet mobiltelefonen.

Det som ikke er med i analyseselskapets beregninger er tjenester som er knyttet til operatørenes egne faktureringssystemer, som eksempelvis sms-tjenester, eller bruk av telefonbank.

LES OGSÅ: Mobil som bussbillett

Les om:

Mobile Enheter