Forener app-utviklerne

Forener app-utviklerne

Ny utviklerallianse skal gi bedre samhandling og felles lobbyfront.

Om du utvikler apper for mobiltelefoner, bør du merke deg navnet Application Developers Alliance.

Den avdukes under CES neste uke, ledes av Digital Media Associations tidligere administrerende direktør Jon Potter, og skal skape en felles front for app-utviklerne.

Deriblant forbedret samhandling og videreutdanning, skytilgang og felles lobbyfront, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Web-utviklere kan også være velkomne i grupperingen, men fokuset er mobile utviklerplattformer som Ios Android og Blackberry.

Over alt

Planen er å rekruttere tusenvis av utviklere.

- Vi skal være på lokalmøtene rundt om i landet, vi skal være på konferasner, vi skal snakke med folk, vi skal prøve å få med oss folk, sier Potter.

- Det vi mener er at det er et interessant område i applikasjonsutviklermiljøet som ikke egentlig er organisert og som kunne hatt nytte av det bil tilbyr.

Helt konkret er dette tankene:

  • Et samarbeidsnettverk via en database på nettet
  • Tilbud om produkttestfasiliteter med støtte for flere plattform og verktøy
  • Tilgang til billigere og eventuelt gratis opplæringsmateriale om trender og teknologi samt strukturert utdanning og sertifiseringsprogrammer
  • Rabatterte servertjenester i skyen via Rackspace

- Rim og Google med

Når det gjelder lobbydelen ser Potter for seg å fronte ting om personvern og saker relatert til intellektuelle rettigheter – patenter og copyrighter, samt mobil bredbånds-relatert lobby.

Han forventer at RIM og Google vil støtte organisasjonen, selv om de to ikke har sagt noe om dette. Apple og Microsoft deltar ikke, ifølge Potter.

Finansieringen skal i første omgang skje via sponsorer, på sikt via medlemsavgift.

Mobile Enheter