Gmail pushes til Blackberry

Gmail pushes til Blackberry

Google vil kapre bedriftskunder med tettere integrasjon mot Blackberry-telefoner.

Google har laget en push-tjeneste for både Gmail og Gcalendar som skal levere info til Blackberry-telefonenes egne grensesnitt etter hvert som de dukker opp. Funksjonene vil være gratis for Premier og Education-kundene til Google Apps, melder Techworld.com.

For Google og Blackberry skal spille ball på denne måten må organisasjonene legge til en tjeneste i i Blackberry Enterprise Server (BES). Programvaren tar da kontakt med Googles servere i stedet for eksempelvis bedriftens Exchange-server for å synkronisere epost, kontakter og kalenderoppføringer.

Gmail-epost som blir arkivert eller slettet på telefonen blir automatisk arkivert eller slettet i Gmails innboks ved hjelp av nye trådløse innstillinger, samtidig som Gmail-brukerne får tilgang til en rekke sikkerhetstiltak som er innebygd i BES.

Google tilbyr allerede Gmail på Blackberry og applikasjoner for synkronisering av kalenderen, men disse bruker ikke BES-servere og kan dermed ikke benytte push-funksjonaliteten eller de innebygde sikkerhetstiltakene.

Tjenesten er, som så mye av Google, i beta, og vil bli kommersielt tilgjengelig i juli.

Litt barnesvakheter

Det hele er et trinn videre i Googles konkurranse om mot Microsoft om å vinne bedriftenes hjerter. Men til tross for at alt høres helt ok ut, finnes det noen svakheter.

Den ene er at kalenderoppføringer foreløpig kun kan hentes fra Googles servere, men ikke dyttes tilbake. Så om en bruker legger inn noe på Blackberryen vil det ikke synkroniseres mot nettkalenderen.

Ifølge produktdirektør i Google Apps, Raju Gulabani, vil en oppdatering som fikser dette være på plass i løpet av 2009.

I tillegg er det en svakhet at det hele kun støtter 250 brukere per BES. BES støtter i seg selv opp mot 500 brukere, noen ganger mer. Men om en bedrift vil ha 500 Google-Blackberry-brukere må det altså to BES til.

Mobile Enheter