Google i strupen på Apple igjen?

Google i strupen på Apple igjen?

Helsetjenesten Google Fit skal være klar for lansering på utviklerkonferansen I/O i neste uke.

Ifølge flere informerte kilder planlegger Google å lansere en ny helsetjeneste som skal hete Google Fit. Dette skal visstnok skje på neste ukes utviklerkonferanse Google I/O, som går av stabelen 25. og 26. juni. Det er nettstedet Forbes.com som rapporterer dette, og henviser til «flere kilder med kjennskap til Googles planer».

Helseportal

Google Fit skal være en tjeneste som samler inn helsedata fra mange kilder. På denne måten skal helsedata aggregeres fra populære pulsklokker og andre målere vi har på kroppen.

Dataene vil samles ved hjelp av et åpent API, og ha et instruksjonssett som gjør det mulig for helserelaterte apper å dele informasjon. Samtidig skal sensorene kunne koble seg opp mot Googles skytjenester, og på den måten bli en del av et økosystem bygd rundt Google Fit.

Ifølge de samme kildene skal Google samtidig kunngjøre partneravtaler med fabrikanter av sensorer og produkter som brukerne bærer på seg for å måle helsedata som puls, skrittellere og lignende.

Det er ikke kjent om Google Fit skal bli en innebygd del av Android eller om den skal bli en selvstendig app som brukerne kan laste ned. Forbes hadde ikke fått noen kommentarer fra Google da artikkelen gikk på lufta.

I strupen på Apple

Google Fit ser ut til å gå rett i strupen på Apple HealthKit og den tilhørende appen Health, som Apple lanserte under sin utviklerkonferanse i starten av denne måneden. Også i denne løsningen tilrettelegger Apple for at separate helseapper skal kunne dele data med hverandre. Siden disse appene også henter inn helsedata fra sensorer vi bærer på kroppen, ser vi at Googles planer er så å si identiske med det Apple nylig har lansert.

Dette er kanskje ikke så rart. Google har tidligere forsøkt å lage produkter og tjenester på dette området uten å lykkes. I 2012 la Google ned helseportalen Google Health, fordi den ikke fikk tilstrekkelig interesse. Når Apple nå har lansert sin tjeneste, er det sannsynlig at denne drahjelpen vil gjøre at innsamlinger av helsedata blir mer «stuerene».

Disse leverandørene har lenge strevd med å lykkes med helsetjenester. Delvis har årsaken til vanskelighetene å lage sikkerheten som slike svært private data representerer god nok. I tillegg er det en utfordring å lage meningsfulle tilbakemeldinger til brukerne, uten at et tar form av diagnostisering, noe som amerikanske helsemyndigheter ser svært strengt på.

Mobile Enheter