Google utfordrer med videokonferanse

Google utfordrer med videokonferanse

Nyeste påfunn fra nettgiganten er Chromebox med video. Microsoft og Cisco er hovedkonkurrenter.

Søkeselskapet vil spille en mer sentral rolle for større virksomheter, og har alliert seg med Asus når de kommer med en videokonferanseløsning orientert mot samordnet kommunikasjon. Sammen har de laget to varianter av en konferanseboks, en dedikert Inteldrevet boks med nettilkopling, kamera. mikrofon/høyttaler og fjernkontroll.

Asus lager en ultrakompakt variant til en drøy tusenlapp (180 USD), mens Google har sluppet en helintegrert løsning der Asus-boksen kommer med integrasjon mot Google Apps og Hangouts for nesten 7000 kroner (999 USD).

En box for å samle dem

Det er bare den som setter opp møtet som trenger en video-Chromebox. Andre deltakere kan kople seg til møtet så lenge de har en Gmail-konto og en skjerm.

- Moderne møter har en tendens til å bli litt av en utfordring med forskjellige lokasjoner, tidssoner og innringing til møter fra mobiltelefoner. Vi trenger løsninger som gjenspeiler mer hvordan man jobber, et behov for å møtes ansikt til ansikt på en enklere måte, fra der det måtte passe med den enheten vi har for hånden, skriver Caesar Sengupta, produktdirektør i Google, ifølge nyhetstjenesten til Computerworld .

Priser ut Microsoft og Cisco?

Google vil konkurrere direkte med Microsoft og deres Lync-samarbeidsløsning, og Cisco med sitt WebEx-videokonferanseverktøy. Som vanlig er det pris som skal utfordre de andre aktørene.

Det er integrasjon med de nettbaserte løsningene i Google Apps som skal lokke virksomheter til å ta i bruk Chromebox. Opp til femten personer kan kople seg til en videokonferansen kjørt fra fra enheten. Tilkopling fra andre videokonferansesystemer skal være mulig gjennom et eget tredjepartsverktøy.

Asus er for øyeblikket i kritthuset med Google som produsenter av maskinvare under Nexus-paraplyen. Dette er det første produktet som ikke er under denne plattformen av referansemodeller for Android-enheter.

HP laster med sikkerhet

HP varslet også at de ville komme med en egen variant av dette videoløsningen, med det ikke spesielt spennende navnet HP Chromebox. Den vil komme i løpet av våren, og legger på et lag med bedriftsrettet sikkerhet. De kombinerer da Chromebox som en kraftigere pc-erstatter enn Chromebook med videokonferansesystem.

Sikkerhetsfunksjoner som TPM-modul for identifisering og kryptering, autooppdatering og flerlags skadevarevern er en del av det HP pakker i sin Chromebox. Blant flere typer tilkoplinger er det også Vesa-montering, slik at den 12,5 centimeter bred HP-box-en kan hektes på baksiden av en vanlig bedrifts-skjerm.

Tett felt av muligheter

I tillegg til det profesjonelle markedet er det også et ønske fra Google å få liv i Skype-utfordreren Hangouts. Denne gratis møtefunksjonen er en av de mest opphaussete funksjonene i Google+-samfunnet, nok et sosialt nettverk fra Google med en stor framtid bak seg.

Det er ikke få som jakter videokonferansemarkedet i smb-markedet. Også Citrix annonserte en lettversjon av sin GoToMeeting-konferanseløsning før jul. Foreløpig er ikke dette produktet direkte tilgjengelig i Norden.

Google sier også at Dell er ventet å komme med en Chromebox i løpet av våren.

Les om:

Mobile Enheter