Gratis, men begrenset

Gratis, men begrenset

Microsoft slipper gratis-versjoner av Office for IOS og Android. Se hva du får!

Microsoft Office er allerede på plass på iPad, men nå slipper selskapet gratisversjoner for iPhone og (snart) Android-brett også.

Men det er naturig nok en del forskjeller og begrensninger fra et fullverdig Office 365-abonnement, med noen avanserte funksjoner som ikke er tilgjengelig i gratisversjonen. Du kan for eksempel lese, opprette og redigere dokumenter helt gratis, og lagre på Onedrive eller Dropbox.

Det du ikke kan gjøre er for eksempel å godta eller avvise endringer i Word, og skal du bruke Office på jobben krever Microsoft at du abonnerer på Office 365.

Amerikanske PC World har satt seg ned med Microsoft for en prat rundt muligheter og vilkår i gratisversjonen..

Microsoft Word

Word er helt klart den mest brukte applikasjonen i Office-pakke, og har derfor flest begrensninger i gratisversjonen.

Mens brukere kan opprette dokumenter, forandre stiler som kursiv og fet skrift, endre font og skriftfarge, må du tegne abonnement for å legge til eller opprette elementer som tabeller, sideskift eller sidetall. Gratisbrukere kan riktignok endre tekst i tabeller og flytte og legge til sideskift i eksisterende dokumenter. Men bare betalende brukere kan forandre stilen på tabeller eller legge til kolonner og celler.

Wordart er også bak betalingsmuren, og opprettelse eller endringer i datasett eller visning for diagrammer krever abonnement. Brukere kan heller ikke legge til eller endre effekter i bilder, men de kan se dem i eksisterende dokumenter.

Microsoft Excel

Gratisversjonen av regnearkprogrammet Excel har de samme begrensningene som Word når det gjelder tekst, diagrammer, tabeller og bilder.

I tillegg er det noen begrensninger med bruk av pivot tabeller. I gratisversjonen kan du bruke og oppdatere regnearket for eksisterende tabeller, men bare betalende brukere kan endre layout og stil på tabellen. Det er foreløpig uansett ikke mulig å opprette slike tabeller i Office for mobile enheter, hverken med eller uten abonnement.

Microsoft Powerpoint

I møte- og konferansekjenningen Powerpoint finner vi mange av de samme begrensningene som i Word og Excel når det gjelder tekst, diagrammer tabeller og (kanskje merkelig nok) bilder.

Den største begrensningen er likevel avanserte verktøy for fremvisning og presentason, som krever abonnement. Begrensningene inkluderer også verktøyet som lar brukere se notater og sider på en egen maskin mens presentasjonen vises på en annen. Det er selvsagt fortsatt mulig å holde presentasjon og vise slides uten å være nødt til å punge ut.

Onedrive, Sharpoint og Dropbox

Skylagring er integrert i Office, og i Word, Excel og Powerpoint er det restriksjoner på å hente dokumenter fra bedriftsversjonene av Onedrive og Dropbox så vel som Sharepoint.

Office 365-abonnement er påkrevd for å både redigere og lagre dokumenter fra disse tjenestene, mens gratisversjonen bare får lov til å åpne og lese. Disse begrensningene gjelder riktignok ikke for filer som er lagret i forbrukervesjon av Onedrive og Dropbox.

Du kan laste ned Office-appene for IOS her. Android-versjonen slippes senere, på en foreløpig ukjent lanseringsdato.

Les om:

Mobile Enheter