Har solgt 1 million iPad-er

Har solgt 1 million iPad-er

Apple solgte én million iPad-er i april.

Fra introduksjonsdatoen 3. april og frem til utgangen av måneden solgte Apple én million iPad-er.

Dette kunngjorde Apple mandag 3. mai.

12 millioner programmer

I den samme perioden lastet iPad-brukere ned over 12 millioner programmer fra App Store, Apples nettbutikk for programmer til iPad, iPhone og iPod touch.

Samtidig ble det lastet ned over 1,5 millioner e-bøker fra Apples nye e-bokbutikk, iBookstore.

- Én million iPad-er på 28 dager – det er mindre en halvparten av de 74 dagene det tok å nå den samme milepælen med iPhone, sier Apple-sjef Steve Jobs.

Etterspørselen større en produksjonen

Han medgir at etterspørselen fortsetter å overgå produksjonskapasiteten. – Vi jobber hardt for at enda flere kunder skal få hånd om dette magiske produktet, sier Jobs.

Utviklerne har til nå levert over 5000 nye iPad-programmer som til fulle utnytter multitouch-betjeningen, den store skjermen – sammenlignet med lillebror iPhone – og grafikken som iPad byr på.

Foruten programmer spesialskrevet for iPad kan iPad også kjøre programmene som er skrevet for iPhone og iPod touch. Til sammen er det snakk om mer enn 200 000 programmer.

Liten aktør foreløpig

Annen statistikk som er kommet nylig viser imidlertid at i det globale internett-bildet er iPad likevel en ganske ubetydelig aktør foreløpig. Ifølge firmaet Netmarketshare var det 0,3 prosent av surfingen på internett på verdensbasis i april som ble utført fra iPad.

Det betyr naturligvis ikke at iPad gjør det dårlig. Tallene gjelder jo for den måneden da produktet ble introdusert.

En liten kuriositet her er at tallene for Norge stemmer overens med det globale tallet på 0,3 prosent – vel å merke før iPad i det hele tatt er lansert i Norge.

Mobile Enheter