Her er definisjonen på hybrid

Her er definisjonen på hybrid

Asus med laptop, nettbrett og mobiltelefon med Android og Windows - i ett.

Er du lei av å drasse rundt med mobiltelefon, nettbrett og en bærbar pc? Foretrekker du Android på mobile enheter, men må bruke Windows på jobb?

Da kan den nye Transformer Book-en fra Asus, nylig presentert på Computex-messa i Taipei, Taiwan, være noe for deg.

Mobilvert

Ved første blikk ser Transformer Book V ut som en ganske standard hybrid-pc. Skjermen er et nettbrett som kan fungere uavhengig av tastaturet. Men denne hybriden er ikke som andre hybrider. Bak på den 12-tommers skjermen er det et spor, og i det sporet sitter en fem-tommers Android-mobil, skriver The Register.

Når denne mobilen sitter på plassen sin i skjermen, «låner» maskinen prosessorkraften til telefonen, og vips - så har du et nettbrett med Android. Kobler du til tastaturet blir maskinen en bærbar Android-pc. Mobilen er utstyrt med en 64-bits Intel Atom-prosessor

Ett raskt klikk på en funksjonsknapp, og vips - så du er tilbake i Windows.

Her får du altså fem muligheter i en tett, liten pakke: Windows laptop, Windows nettbrett, Android-mobil, Android nettbrett og Android laptop.

Potensiell laptop-erstatter

Nettbrettet (eller skjermen, om du vil) er utstyrt med en Intel Core prosessor (Anandtech spekulerer på at det er en Broadwell) og 128 GB lagringsplass. Med tastaturet påkoblet øker lagrinsplassen til 1 TB. Det burde være tilstrekkelig for en maskin som tar sikte på å erstatte den tradisjonelle laptop-en.

Dessverre er det lite som er kjent rundt spefisikasjoner ellers, og modellen som ble vist frem i Taipei er en demo- eller konseptmodell.

Ifølge amerikanske PC World er det slett ikke sikkert når eller om maskinen kommer i salg i det hele tatt. Asus har tidligere droppet Windows-Android hybriden Transformer Book Duet TD300 etter både Microsoft og Google skal ha sagt seg «skeptiske» til dual-OS-konseptet.

Les om:

Mobile Enheter