Her er Googles Android

Her er Googles Android

VIDEO: Googles programvareplattform for mobiltelefoner, Android, ble vist frem på prototyper i Barcelona.

Googles programvareplattform for mobiltelefoner, Android, har kommet til live på mobilmessen i Barcelona. En rekke brikkeprodusenter viser frem prototyper som kjører den nye plattformen.

Freescale, Marvell, NEC Electronics, Qualcomm og Texas Instruments viste alle frem Android på messen. De fleste regner med å se Android-mobiler basert på deres brikkesett på markedet i løpet av annet halvår, melder PC Worlds internasjonale nyhetsbyrå.

Maskinvaren besto av alt fra utviklingskort med andre kort stikkende ut i alle retninger til mer kompakte enheter som var små nok til å få plass i lommen.

På bildet vises en enhet fra Texas Instruments, som var en av de som så mer ferdige ut. Alle enhetene er basert på mikrobrikker som inneholder prosessorkjerner designet av britiske Arm.

Representanter fra Texas Instruments insisterte på at deres protype kun er et eksempel på hvordan et ferdig produkt kan se ut, ettersom TI kun produserer brikker, og lar kundene ta seg av utvikling av mobiltelefoner.

- We don't do plastic, sa en av dem til PC Worlds nyhetsbyrå.

TI kjørte Android på to ulike enheter. Den ene var basert på deres OMAP850, en enkelt-brikke-enhet som inneholder en applikasjonsprosessor for Android og en annen prosessor som håndterer radiodelen. Den andre enheten inneholdt TIs OMAP3430 multimedia-applikasjonsprosessor, som er i stand til å dekode HDTV-signaler i 720p. Denne prosessorern er designet for multimedia-mobiler i high-end-klassen.

Mobile Enheter