Her mobiltester du websiden din

Her mobiltester du websiden din

Google-tjeneste hjelper deg å lage bedre nettsider for mobilen.

Søkemotorkjempen lanserer et nytt initiativ kalt GoMo, som skal hjelpe bedrifter å bygge nettsteder for den mobile tidsalder.

Nøkkelfunksjonene i GoMo er GoMoMeter, der brukeren skriver inn nettstedsadressen sin og får en gratis analyse av hvorvidt nettstedet har det som skal til for å kunne leveres for mobilformatet, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

I GoMoMeter får du vite hvor lang tid nettsiden din bruker på å laste på mobilen, hvorvidt bilder lastes korrekt, om teksten kan leses uten å klype og zoome, og om det går an å trykke på lenker og knapper. I tillegg får du et se et bilde av hvordan nettsiden din ser ut på mobil i øyeblikket.

Få proff hjelp eller gjør det selv?

Når du har sett over plusser og minuser ved mobilversjonen av nettsiden din, får du opp en liste med selskaper som spesialiserer seg på å utvikle mobilnettsider. I GoMo kan du også legge inn filtre for hvor mye du er villig til å betale for å vedlikeholde mobilnettsiden din, hvor lenge du er villig til å vente på at den bygges og om du vil gjøre det selv eller få et selskap til å gjøre det for deg.

Mobil datatrafikk har økt svært raskt de siste årene, både på grunn av smartmobiler og nettbrett. En studie fra Cisco tidligere i år viste at mobil datatrafikk økte med 159 prosent globalt i løpet av 2010, eller rundt 4,2 ganger så raskt som kablet datatrafikk økte i den samme perioden.

Cisco anslår blant annet at innen 2015 vil to tredeler av all mobil datatrafikk bestå av video.

Du kan teste GoMo her.

Mobile Enheter