Her er Office for Ipad

Her er Office for Ipad

- Office er gullstandarden for å få ting gjort, sa Microsoft-sjef Satya Nadella.

Office for nettbrett fra Apple var første produktannonsering toppsjef Satya Nadella i Microsoft kom med i San Fransisco torsdag kveld, norsk tid.

- Fra jeg startet som konsernsjef har jeg understreket at strategien nå er "mobil først, nettsky først". Dette har vært populært blant kunder, ansatte og partnere. Hvordan vi kan si at to ting har førsteprioritet? Det er fordi mobil og nettsky er to sider av samme sak. Nettskyen er til for å gjøre mobilitet fullt ut mulig. Mobile enheter er tilnærmet uinteressante ute nettksytjenester, sa Nadella blant annet .

Office til Apple er en av de ferskeste i en serie med annonseringer av nyttetjenester rettet mot Apple-plattformene. I forrige uke kom en oppdatert OneNote til Apple også.

Da ble det også annonsert at en ny versjon av Office for MacOS-pc-er ville komme til høsten.

Omdiskutert satsing

Dermed blir de mobile satsingene til Apple direkte involvert i den største produktivitetssuiten for jobb og privat.

- Office brukes av en milliard mennesker hver dag. Det er gullstandarden for å få ting gjort. Vår Ios-versjon er bygd fra bunnen og opp for å være tilpasset fingerstyring, er umiskjennelig Office og optimert for Ipad, poengterte Nadella.

I en kort demonstrasjon viste Microsoft hvordan dokumenter redigeres og deles via nettskyen. Også nyheter i administrasjon og sikkerhet for Office 365 ble nevnt i forbifarten.

Satsingen har vært etterlyst og kritisert, ikke bare blant brukere og analytikere, men åpenbart innad i Microsoft også. Så seint som i februar ble et uttalelse fra en Microsoft-leder tolket som at Office ikke kom til Ios likevel.

For seint?

Denne uken har det vært diskusjoner om satsingen hadde noe for seg i det hele tatt, siden flere undersøkinger viste at nettbrettene ikke brukes til informasjonsbehandling, men var foretrukket som informasjonsleverandør.

Dette kan henge sammen med fraværet av virkelig gode produktivitetsverktøy med profesjonelt kvaltiet og gjennomslag. Utviklingen av app-markedet for mobiler demonstrerer for mange at der det er muligheter, blir det mest utrolige designet.

Prisen er i starten 824 kroner (99,99 euro) for et års leie på fem enheter. Dette er om lag det samme som tas for Office 365 til Windows-plattformen.

Les om:

Mobile Enheter