Her er Samsung Galaxy S4

Her er Samsung Galaxy S4

Ser ut som forgjengeren, men har større skjerm og masse nye Samsung-funksjoner.

På et storslått arrangement i Radio City Hall i New York natt til fredag norsk tid ble Samsungs nye flaggskiptelefon, Galaxy S4, introdusert.

Galaxy S4 ser og føles ganske lik ut som forgjengeren, men kommer med en 4,99-tommers full HD-skjerm, har et 13-megapiksel kamera samt en rekke Samsung-eksklusive programvarefunksjoner.

Designen på Galaxy S4 står i stil med eksisterende Android-telefoner fra Samsung, ikke bare Galaxy SIII, men også Galaxy Note II. S4 har den samme konstruksjonen i såkalt polykarbonat (altså hardplast) med avtagbart bakdeksel.

Til forskjell fra SIII kommer S4 riktignok med et mønster i plasten både foran og bak, samtidig som den har en kant i børstet aluminium på sidene. Den blir tilgjengelig i fargene svart og hvit, men flere farger kommer etter hvert.

S4 er for øvrig 7,7 millimeter tykk og veier 130 gram, hvilket er både tynnere og lettere enn forgjengeren. Den er også 136,6 millimeter lang og 68 millimeter bred.

Ny maskinvare

Blant de største nyhetene på maskinvare-fronten er skjermen. S4 kommer med en 4,99-tommers Super AMOLED-skjerm med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 punkter. Til sammenligning kom Galaxy SIII med en 4,8-tommers skjerm med 720p-oppløsning.

Pikseltettheten er på 441 punkter per tomme, noe som er blant det høyeste på markedet. Den slås blant annet av HTC One med sine 468 punkter per tomme.

Skjermen vil også fungere med hansker, akkurat som vi har sett med Nokias Lumia 920, skriver IDG News Service.

Innvendig kommer Galaxy S4 med enten en firekjerners Snapdragon 600-prosessor på 1,9 GHz eller Samsungs nyeste Exynos 5410-prosessor med hele åtte prosessorkjerner, avhengig av markedet. Den kommer med 2 GB arbeidsminne, mens internminnet er enten 16, 32 eller 64 gigabyte. I tillegg er det støtte for microSD med opptil 64 gigabyte ytterligere lagringsplass.

Batteriet er på 2600mAh, en vesentlig oppgradering fra batteriet i Galaxy SIII på 2100mAh.

S4 har også Wi-Fi, Bluetooth og NFC. Den støtter dessuten 4G LTE med en nedlastingshastighet på opptil 100 megabit per sekund. En annen nyhet er en innebygd infrarød bevegelsessensor, som for eksempel gjør det mulig å bruke telefonen som en fjernkontroll for tv-en eller hjemmekino-anlegget. Også dette er en funksjon vi finner i HTC One.

Kameranytt

Galaxy S4 har et 13-megapiksel kamera på baksiden, opp fra 8 megapiksler i Galaxy SIII. De viktigste nyhetene på kamerafronten er imidlertid programvare-relaterte. Vi nevner noen:

 • Dual Shot: gjør det mulig å ta bilde med kamera på baksiden og fremsiden samtidig ved hjelp av ulike maler.
 • Drama Shot: tar 100 bilder på fire sekunder.
 • Cinema Photo: plukker en del av et bilde som skal flyttes på, mens andre forblir stille - som en animert GIF.
 • Sound & Shot: tar et bilde og fanger opptil ni sekunder med lyd
 • Story Album: grupperer bilder sammen i en slags tidslinje.
 • Eraser mode: tar en serie med bilder, slik at du kan fjerne uønskede personer eller objekter i bakgrunnen.

Android 4.2 pluss litt til

Samsung-telefonen vil komme med nyeste versjon av Android, 4.2.2 Jelly Bean, men også Samsungs nyeste TouchWiz-grensesnitt på toppen av det. Sistnevnte har fått en rekke nye funksjoner, deriblant:

 • Smart Scroll: lar deg scrolle opp og ned ved hjelp av øyebevegelse.
 • Smart Pause: setter video på pause når du ser vekk fra skjermen.
 • Air Gesture: lar deg sveipe gjennom bilder eller scrolle uten å ta på telefonen.
 • Air View: lar deg dra fingeren på tvers av skjermen for å forhåndsvise valgt informasjon på telefonen, som en video, en kalenderavtale eller bildegalleri.
 • Group Play: gjør det mulig å sende musikk, bilder og dokumenter til flere enheter.

Det følger også med en app kalt S Translater som gjør det mulig å oversette ni forskjellige språk både fra tekst til tale og tale til tekst.

En annen ny app er S Health, som har som formål å erstatte helserelaterte duppedingser som Nike FuelBand og Fitbit. Galaxy S4 kommer med et innebygd pedometer som vil måle hvor mange skritt du tar, og den har også temperatur- og fuktighetssensorer hvis informasjon også vil brukes i denne sammenheng.

Galaxy S4 kommer på markedet i "slutten av april", men noen spesifikk dato for Norge er foreløpig ikke kjent. Prisen vil ligge på rundt 6000 kroner.

Les om:

Mobile Enheter